MUSEUMCONCERT JOZEF PEETERS

Zaterdag 1 april 2023 in FIBAC om 11, 13 en 15 uur

Het Museumconcert Jozef Peeters balanceert tussen beeldende kunst (KNSTWRK) en muziek (Orfeo). De muziek van George Antheil sluit aan bij het Futurisme en past in het tijdsbeeld van de Avant Garde van de roaring twenties, het interbellum 100 jaar geleden met Jozef Peeters en Paul Van Ostayen als boegbeelden. Het is een bijzonder mooie tentoonstelling die ons de kans geeft om de – Belgische – abstracte kunst te begrijpen en te appreciëren. De rondleiding door Peter Pauwels, curator en auteur van een prachtig boekwerk ‘Jozef Peeters en de strijd tegen den Tingeltangel’ is een absolute meerwaarde aan het museumbezoek. In bijlage nog de meest recente publicatie in Sabato als ‘Last call’, Het museumconcert is de ultieme ‘Last call’.

Sinds oktober loopt in FIBAC een bijzondere tentoonstelling over het werk van de Antwerpse schilder Jozef Peeters. Jozef Peeters was een schakelfiguur uit de internationale Avant Garde tijdens het interbellum en begin van de vorige eeuw en  een spilfiguur van de abstracte kunst in België, een strekking die lang ondergewaardeerd bleef maar uiteindelijk toch de verdienste kreeg die ze verdiende. De bezielers van FIBAC hebben veel belangrijke werken verzameld en een waardevolle privé collectie opgebouwd die erkend wordt door de belangrijkste musea ter wereld.

 De tentoonstelling over Jozef Peeters kreeg veel aandacht in de media en werd overladen met heel positieve recensies.  FIBAC is enkel te bezoeken op afspraak maar de tentoonstelling over Jozef Peeters loopt ten einde in maart. Als u Jozef Peeters toch gemist zou hebben bieden we nog een laatste kans aan op 1 april 2023 om de expo te bezoeken met toelichting door Peter Pauwels, curator van de tentoonstelling en auteur van het prestigieuze boekwerk ‘Jozef Peeters en de strijd tegen den Tingeltangel’. De rondleiding wordt afgesloten met een pianorecital door de Amerikaanse Emi See die een futuristisch werk uitvoert van George Antheil.  De tentoonstelling in het privé museum FIBAC in Berchem was enkel op aanvraag te bezoeken en alle resterende rondleidingen zijn volgeboekt. Op zaterdag 1 april organiseren we een museumconcert als finissage met een rondleiding , de laatste kans om de tentoonstelling te zien.

 

Tickets en reservaties

 We bieden 3 groepen van maximum 30 personen de gelegenheid om op zaterdag 1 april 2023 om 11 uur, 13 uur of 15 uur de tentoonstelling te bezoeken met rondleiding door Peter Pauwels gevolgd door een concert door de Japans-Amerikaanse Emi See, die muziek heeft gekozen  die volledig aansluit op het oeuvre van Jozef Peeters en zijn tijdgenoten.

 

FIBAC, Jozef Wautersstraat 21, 2600 Berchem (Antwerpen)

 Tickets kosten 22 euro en zijn verkrijgbaar via https://tickets.roodfluweel.be/orfeo.

 Verdere info: www.orfeo.be/museumconcerten of 03 449 16 87.