Op 7 september werd Muller Van Severen door Maison&Objet uitgeroepen tot Designer(s) of the year 2023. Maison&Objet eert hen omwille van een ‘decennium van innovatie dat de bestaande codes van het interieurdesign opschudde’. Hun presentatie op de beurs is gebaseerd op de belangrijkste elementen van hun dagelijks leven: huis, werkplek en tuin, met natuurlijk een overzicht van hun werk.

De tentoonstelling brengt een selectie van iconische ontwerpen uit de Muller Van Severen catalogus samen: “We wilden een landschap creëren dat de belangrijkste elementen van ons dagelijks leven representeert: ons huis, onze werkplek en onze tuin. “In het midden van de beurs bevinden zich drie eilanden die onze kleine oase in de woestijn van Evergem samenstellen”, legt Fien Muller uit. “De tentoonstelling zal fungeren als een globale en meeslepende installatie waarin onze stukken bestaan als kleine autonome architecturale entiteiten.” “De presentatie vormt een spiegel van ons interieur, maar ook van onze geest”, zegt Hannes Van Severen.

Muller Van Severen presenteert de Arcs Trolley en de Arcs Spiegel voor het Deense merk HAY, een vervolg op een reeds geprezen samenwerking.

Muller Van Severen voegt ook twee nieuwe objecten toe aan hun collectie voor valerie_objects: de Staanlamp Marmer en de Ronde Onderleggers.

Ook ONDA, de collectie vazen uit de recente samenwerking met Bitossi Ceramiche, wordt gepresenteerd.

Muller van Severen is te zien op de Maison&Objet
​​ 07-11 september, 2023

Designer(s) of the year 2023
​Muller van Severen presentatie ​ – ‘Oasis’
​Aan de ingang van HAL 7
​​
valerie_objects
​HAL 7 – stand F49

ARCS TROLLEY en SPIEGEL

Na de Arcs Vaas en de Arcs Kandelaar, voegt Muller Van Severen nu twee nieuwe ontwerpen toe aan de Arcs collectie: de Arcs Trolley en de Arcs Spiegel. Met het geschulpte silhouet dat de Arcs familie haar poëtische vorm geeft, brengen de spiegel en trolley een vleugje speelsheid in elke kamer.

Elk object in de Arcs collectie is eenvoudig in materiaal, maar tegelijkertijd mooi en complex in expressie. De trolley is ontworpen voor veelzijdig gebruik en is verkrijgbaar in twee maten, zodat deze kan worden gebruikt als opbergruimte in de keuken of op kantoor, voor het serveren van drankjes, als bijzettafel tussen stoelen of in elke andere kamer in huis. De spiegel is net zo veelzijdig, verkrijgbaar in ronde en rechthoekige formaten zodat deze net zo goed boven de wastafel in een badkamer als in een slaapkamer of hal kan worden geplaatst.

“Voor ons is een goed object zowel zeer technisch als poëtisch. De rondingen in dit object zijn niet willekeurig, ze hebben een functie.”
— Muller Van Severen

https://www.hay.nl/collecties/arcs/

STAANLAMP MARMER N°1/2

Muller Van Severen lanceert de Staanlamp Marmer, een vervolg op hun iconische Hanglamp voor valerie_objects. Dit nieuwe ontwerp is verkrijgbaar in twee verschillende vormen en biedt hetzelfde minimalistische beeld, maar bestaat uit een metalen arm en een marmeren voet.

Net als alle ontwerpen van Muller Van Severen is de constructie van het object volledig transparant, alsof een kind het getekend heeft. Hoewel de lamp sober en gestileerd is, brengt deze een romantische sfeer in de ruimte en doet het ons denken aan het licht onder een straatlantaarn.

https://valerie-objects.com

RONDE ONDERLEGGERS

Als variatie op een van hun meest iconische en succesvolle ontwerpen – de “Trivets” – brengt Muller Van Severen nu de ronde versie van de onderleggers uit. Net als het vorige ontwerp kunnen ze zowel op de eettafel als aan de muur verschijnen en vormen ze op die manier een Escher-achtig abstract kunstwerk.

De ronde onderleggers zijn nog verder gestript tot de essentie en bestaan uit 5 gelakte stalen ronde onderzetters in 5 verschillende maten.

https://valerie-objects.com

OVER MULLER VAN SEVEREN
​Muller Van Severen ontstond in 2011. Opgeleid als beeldend kunstenaars, bevindt het werk van Fien Muller (1978) en Hannes Van Severen (1979) zich logischerwijs op de grens tussen design en kunst. Het duo ontwikkelde een inspirerende zoektocht naar sculpturaal interessante meubelobjecten, waarbij de ruimte rondom mee wordt betrokken in het werk. Hun stukken worden gekenmerkt door zorgvuldig onderzoek en een gedeelde liefde voor kunst, architectuur en materialen. Tegelijk lijken ze bijna intuïtief en schijnaar moeiteloos tot stand te zijn gekomen. Alsof de designers met potlood in de ruimte tekenen.
​​
​Muller Van Severen won verschillende prijzen en werkte samen met toonaangevende internationale musea (zoals Vitra Design Museum, Centre Pompidou en Musée des Arts Décoratifs) en galeries (Galerie Kreo, Andreas Murkudis, Tim Van Laere Gallery). Ze worden beschouwd als één van de meest beeldbepalende Europese designteams van dit moment. Hun werk is wereldwijd terug te vinden in woningen en op publieke plaatsen. Hun stukken worden handgemaakt door kleinschalige maakateliers en getalenteerde ambachtslui, steeds met aandacht voor de authenticiteit van de gekozen materialen.

www.mullervanseveren.be

Foto’s: Siska Vandecasteele – Club Paradis