Na een toch wel uitzonderlijk moeilijke winter heeft het team van Mini-Europe alle zeilen bijgezet voor de opening van het park om de bezoekers een nog gevarieerder aanbod en een intensere ervaring te laten beleven. Op het menu staan onder andere: nieuwe animatiescènes, meer interactie met de monumenten, renovaties,… voor een nog een ludieker, levendiger en rijker gevuld park.
De bezoeker wordt een acteur in Parijs
De grote Parijs reproductie krijgt vanaf nu een belangrijke animatiezone waarbij de bezoeker in de huid kan kruipen van een acteur. Hij of zij zal kunnen interageren met bepaalde elementen in het decor dankzij een aantal animaties die speciaal voor Mini-Europe werden ontwikkeld. Ongeacht of de bezoeker kiest om als politieagent of dief in het verhaal te stappen, wanneer hij zich op de interactieve plaat begeeft maakt hij kennis met het doel van deze wedstrijd: zal de politieagent de dief kunnen inhalen die de Mona Lisa heeft gestolen? Door heel hard te trappen kan de bezoeker het verkeer te snel af zijn. Maar terwijl de autobus door de stad laveert zal diegene die de drilboor bedient op zijn tellen moeten passen: hij mag niet het risico lopen om de miniatuurweg te vernielen!
Nieuwigheden en renovatie
In de loop van de zomer van 2018 staat een nieuw en nog uitgebreider treincircuit in de haven van Barcelona garant voor extra animatie! Dit jaar was het ook de beurt aan de kathedraal van Speyer om een make-over te krijgen. Na vele maanden werken werd deze fantastische Romaanse kerk, die deel uit maakt van het Unesco werelderfgoed, volledig gerenoveerd. Dit meesterwerk van het Heilig Germaanse Rijk is onlosmakelijk verbonden met de Europese geschiedenis vanwege de afwisselend Duitse en vervolgens Franse overheersing tijdens de opeenvolgende successieoorlogen in Rheinland-Pfalz. In Mini-Europe is de kathedraal 4m30 hoog en 2m10 breed. De torens pieken 3m in de lucht.
Geschiedenis in Mini-Europe
Bezoekers houden er voornamelijk van om te wandelen temidden van een miniatuurwereld en de bekende monumenten te bewonderen. Je kan er je ook laten onderdompelen in de Europese geschiedenis, een extra reden om een bezoekje aan Mini-Europe te plannen. Via maquettes en animaties herinnert het miniatuurpark aan de Europese geschiedenis zoals de Griekse en Romeinse erfenis, de Vikings, de Renaissance en WOI.
De Renaissance staat in 2018 centraal in het park. Mini-Europe geeft hier op een originele manier gestalte aan door Diane de Poitiers, één van de maitresses van Henri II, midden in de prachtige Franse tuinen van het Kasteel van Chenonceau te plaatsen. Het standbeeld van één van de andere vooraanstaande personages uit deze periode, Luther, oprichter van het protestantisme, zal vlakbij de maquette van Speyer worden geplaatst.
De Vlaamse primitieven (in samenwerking met Toerisme Vlaanderen en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten)
Op de Grote Markt van Brussel maken de bezoekers kennis met schilder Pieter Bruegel de Oude die er werkt aan één van zijn meesterwerken : De val der opstandige engelen, een doek waarop we aartsengel Michaël een gevecht zien aangaan met 6 monsters. In Gent schildert Van Eyck het Lam Gods terwijl Rubens werkt aan De Kruisafneming.
De remake van Mini-Europe
Zoals elk jaar tijdens de winter heeft Mini-Europe het park vernieuwd om bezoekers een nog betere ervaring te laten beleven. Bovenop de herstellingswerken aan het door de winterstormen beschadigde Belfort van Brugge en de Toren van Hoorn, werden er opfrissingswerken uitgevoerd aan de boten en de treincircuits. Nadat de beschadigde stukken van beide torens werden verzameld en de afzonderlijke stukken terug bij elkaar werden gelegd werden de kleuren bijgewerkt om ervoor te zorgen dat alles terug een harmonisch geheel vormde met de rest van de maquette.
De Vlaamse weg werd ook voorzien van nieuwe kasseien en ziet er nu dus opnieuw onberispelijk uit!
Bruparck  – 1020 Brussel (Laken)
Tel.: 02-474 13 13
info@minieurope.eu – www.minieurope.eu
Prijzen: 15,50€ voor een volwassene / 11,50€  voor een kind (<12 jaar) – speciale tarieven voor groepen
Foto’s: Mini-Europe