Minerva Veur Altijd is opnieuw een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse fenomeen Radio Minerva! De gezellige radiozender Radio Minerva op het Antwerpse Linkeroever draait de heerlijkste crooners in een opperst gezellige sfeer. Acteurs Carry Goossens, Marilou Mermans, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Erik Goris en Hans Peter Janssens kijken er al naar uit om deze zomer hun radiostudio op te slaan in het Fakkeltheater Antwerpen.

Deze komedie is een vervolg op de succesvolle zomerkomedie “Viva Minerva”. Het verhaal speelt zich af bij Radio Minerva, een legendarische retro-zender in Antwerpen. De acteurs Carry Goossens, Marilou Mermans, Erik Goris, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Lucie Collet en Hans Peter Janssens zijn naar de radiostudio van Radio Minerva gegaan om de kneepjes van het vak te leren. Radiocorryfeeën Micha Marah en Michel Follet hebben ook tips gegeven.

De komedie “Minerva Veur Altijd” is geschreven door regisseur Jeroen Maes, die het verhaal heeft gebaseerd op het reilen en zeilen bij Radio Minerva. Het wordt beschreven als dé retrokomedie van ‘t stad. De voorstelling zal te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkelteater in Antwerpen, vanaf 30 juni.

In deze heerlijke nostalgische komedie wordt u ondergedompeld in de wereld van Radio Minerva, dé seniorenradio van ‘t Stad. De vertrouwde presentatoren zijn natuurlijk weer van de partij. Richard Tielemans presenteert nog steeds ‘For Ever Green’, en de babbelzieke poetsvrouw Ivette heeft intussen grote baas Mon weten te overtuigen van haar eigen kookprogramma: ‘Ivette in the Kitchenette’! Maar of dat nu zo’n goed idee is…

Eddy De Keyser, bekend van het verzoekprogramma ‘Bel me, Schrijf me’, krijgt vrij onverwacht nieuws van zijn verre neef uit Zeebrugge, een visser die zijn netten aan de haak heeft gehangen en wel eens achter de microfoon wil plaatsnemen. Dat lijkt echter niet zijn sterkste kant te zijn, maar gelukkig heeft hij andere talenten. Ondertussen kampt de radiostudio met serieuze mankementen, en wanneer de ingeschakelde vakmensen niet komen opdagen, wordt er een Poolse vakman ingeschakeld. Als hij verschijnt, vallen de monden open – wat een verrassing!

Deze heerlijke verwikkelingen worden doorspekt met evergreens, oldies en crooners, de hoofdingrediënten van Radio Minerva.

MINERVA VEUR ALTIJD  is een productie van vzw Het Achterland

Van: vzw Het Achterland
Script & Regie: Jeroen Maes
Cast : Carry Goossens – Marilou Mermans – Linda De Ridder – Luc Verhoeven – Erik Goris – Hans Peter Janssens en Lucie Collet.

Standaard tarief: €31,00

VIP: €41,00 – hapje en drankje, beste zitplaatsen (groene zone op zaalplattegrond)
Je kan ook op alle andere zitplaatsen in de zaal deze formule aanklikken.

Groep vanaf 20 personen: €26,00/ticket

Deze voorstelling speelt van 30 juni tot en met 14 augustus  in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
Rode Zaal, Hoogstraat 12
Antwerpen