Wat in 2017 startte als een sportieve incentive op fietsparadijs Mallorca voor fietsaficionados uit de MICE-sector (Meetings, Incentives, Congresses, Events), kreeg in 2018 een extra, sociale dimensie. Immers, de MICE-professionals klauterden niet alleen op de fiets om kilometers te vreten, de gelegenheidsrenners reden tegelijkertijd welgekomen centjes, een mooie € 46.000,00, bijeen ten voordele van het kankeronderzoek!

Bezieler en organisator van deze fietsvierdaagse is MICE-goeroe Erik Wood, CEO van Eventonline, hét platform rond MICE. Sinds jaar en dag fietsfanaat, maar de strijd tegen kanker raakte hem persoonlijk en werd een ware missie.

“Enkele jaren geleden kreeg ikzelf het vreselijke nieuws te slikken”, aldus Erik. “Een donderslag bij heldere hemel. Net toen mijn bedrijf in volle expansie was. Dankzij de steun van mijn entourage en mijn vechtlust, is het goed afgelopen en ben ik genezen. Promoten van een gezonde levensstijl en anderen ertoe aanzetten via sport vind ik vandaag vanzelfsprekend en zeer belangrijk. Ik hou bovendien van fietsen en de wielersport. Vandaar #micellorca17. Geld inzamelen voor de strijd tegen kanker was de logische volgende stap met #micellorca18. Dat deze eerste inzameling zo’n succes zou worden, had ik nooit durven hopen. Het was evenwel een hele klus om als ondernemer deze fundraising ook nog in goede banen te leiden”, stelt de CEO. “De respons was echter zo overweldigend dat ik toch heb besloten met #micellorca19 opnieuw broodnodige fondsen in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Vandaar dat we met het peloton van #micellorca19 er weer voor gaan!”

Voor deze derde editie, die doorgaat van 12 tot 16 maart 2019, werd er gekozen voor een nieuwe uitvalsbasis, m.n. Canyamel en het gloednieuwe 5* Park Hyatt.

“Het concept van deze derde editie blijft ongewijzigd”, stelt de organisator. “Met name, mensen uit de MICE-sector ertoe aanzetten om te sporten in het algemeen, en te fietsen – mijn favoriete sport – in het bijzonder en dat allemaal op mijn favoriete eiland.”

Het MICE-peloton vertrekt op 12 maart vanop de luchthaven van Charleroi. “We gaan dan drie intensieve dagen tegemoet. Ditmaal gaan we grenzen verleggen, geen vlakke inlooprit meer. We gaan ervan uit dat de deelnemers zich terdege hebben voorbereid. Dat konden we de vorige edities trouwens al afleiden”, merkt Erik Wood op. “Drie dagen met sportieve uitdagingen dus, met ook drie keer klimmen: San Salvador, Randa en een Koninginnerit die een kopie is van de start van de ‘Mallorca 312’.”

Op woensdag 6 februari JL. reed het MICE Peloton in Overmere-Donk een eerste rit ter voorbereiding van #micellorca19.

Foto: www.pretext.be / Fred Int Panis