MICELLORCA is een initiatief van de Antwerpse zakenman Erik Wood, CEO van Eventonline, het leidinggevend communicatieplatform voor de MICE-sector ((Meetings, Incentives, Congresses, Events).  Wat in 2017 startte als een sportieve incentive op fietsparadijs Mallorca voor fietsaficionados uit de sector,  kreeg in 2018 een extra, sociale dimensie. De MICE-professionals klauterden niet alleen op de fiets om kilometers te vreten, de gelegenheidsrenners reden tegelijkertijd een mooie € 46.000,00, bijeen ten voordele van het kankeronderzoek! 

Jaren geleden werd Erik Wood zelf getroffen door de gevreesde ziekte.  Dankzij een geslaagde therapie, enorm veel steun van z’n omgeving, de eigen wilskracht en wellicht ook wat geluk overwon hij de kanker.  Geld inzamelen voor de strijd tegen kanker was de volgende stap voor #micellorca18, en een 46.000 euro het resultaat van vorig jaar.

Dinsdagavond vertrok het #micellorca19-peloton met 23 deelnemers en 3 begeleiders vanaf de luchthaven van Charleroi met een avondvlucht naar Palma.  Gisteren startte de fiets 3-daagse vanuit Canyamel op noordoostkust van Mallorca.

Foto: fred@pretext.be