Een podcast over vrouwen met pit. Ze weten wat ze willen en flashen op hun grillen. De zoektocht. Het proces. Waar staan ze nu en waar willen ze naartoe?

Na de interessante podcast van “Vitalski’s Antwerpen in de jaren ’90” (met vele mannen aan het woord) en de waanzinnige reeks rond cultfiguur J.M.H Berckmans – “De Man Die Zijn Snor In Brand Stak”, vond communicatiemadam Katrien het hoog tijd om eindelijk de vrouwen eens aan het woord te laten.

Zo ontstond de podcastreeks “Mia heeft het licht gezien”. We laten zes artistieke,  creatieve en ondernemende vrouwen uit de cultuursector aan het woord. Eén voor één hebben ze een mooie link met cc Deurne en Cinema Rix, vroeger of nu. Het zijn vrouwen die weten wat ze willen en flashen op hun grillen. Waar staan ze nu? En waar willen ze naartoe? Elke vrouw koos vijf nummers die haar pad bepaalden en ze fluisterden ons hun doelen en dromen toe. Dat badje van vertrouwen werd gevuld door gastvrouwen Chantal Boes & Katrien Maes. Collega Peter Boodts nam op, mixte en monteerde alles tot een schoon geheel. “Teamwork makes the dream work.” Dankbaar voor het mooie resultaat!
We willen met deze reeks van zes afleveringen een eerlijke en persoonlijke blik werpen op het leven van zes vrouwen. In deze moeilijke tijden zién we hen: de schoonheid van hun bewandelde pad, waar ze voor staan en voor willen gaan. Met deze unieke verhalen willen we blijven benadrukken waarom cultuur – in de breedste zin van het woord – zo essentieel is in ons bestaan.

Geef je over, neem je tijd om te luisteren, en laat je inspireren. zes weken lang, vanaf donderdag 6 mei lanceren we elke donderdag een nieuwe aflevering, een ander verhaal. Leer deze zes meest uiteenlopende persoonlijkheden beter kennen en doe er je voordeel mee.

Vanaf 6 mei, zes weken lang elke donderdag een nieuwe aflevering via je favoriete podcast-app.
spotify, apple podcasts, Google podcasts of soundcloud!

credits
Dankuwel Shamisa, Ikram, Aline, Dafne, Kristien & Inès – voor jullie enthousiasme & openhartigheid.
Dankuwel aan alle collega’s van cc Deurne & Cinema Rix, voor het geloof & blinde vertrouwen!
Concept, regie, scriptie & gastvrouw: Katrien Maes
Gastvrouw & stem: Chantal Boes
Opname, montage & mix: Peter Boodts
Bumpers: Wouter Dupon
Luisterende oren: Karolien van Ransbeeck, Maarten Loos & Filip Baeyens

Foto’s: www.ccdeurne.be