Metiz is vanaf nu distributeur voor het Simaxx platform in België. Daartoe is vandaag een distributie overeenkomst getekend. Met Simaxx introduceert Metiz in België het platform om gebouwen slim te maken, comfort te verbeteren en energiegebruik met gemiddeld 20% te verminderen. Het Simaxx platform biedt de mogelijkheid om gebouwen slimmer aan te sturen en te verduurzamen zonder hardware matige investeringen, maar door gebruik te maken van databronnen in gebouwen (sensoren, toegangspoortjes, regelsystemen): “het gebouw vertelt zelf wat beter kan”.
Met Simaxx kunnen vastgoedbeheerders, facility managers en servicebedrijven zelf prestaties (KPI’s) met de klant en onderaannemer afspreken en monitoren. Ing. Tim Van Dyck, mede oprichter van Metiz: “Metiz is het Belgische aanspreekpunt voor het Simaxx platform. Dankzij de expertise en de ervaring van Simaxx kan Metiz ook in België het Simaxx platform aanbieden aan eigenaren, gebruikers, property managers, facility managers en servicebedrijven.”

Eloi Burdorf, CEO Simaxx: “Metiz is een belangrijke aanwinst voor de Simaxx community. Ze hebben jarenlange expertise en ervaring in de smart buildings industrie in België. Metiz kan naast distributie en opleiding ook (product) ondersteuning verlenen aan vastgoedbeheerders, facility managers en servicebedrijven in België.”
Over Metiz
Metiz levert Simaxx om gebouwen real-time te beheren. Met Simaxx kan Metiz permanent inzicht geven in het energieverbruik, het binnenklimaat en de werking van de technische installaties. Eigenaren, gebruikers en property managers profiteren van meer comfort, minder onderhoud en doorlopend toezicht. Metiz levert bovendien additionele professionele diensten om gebouwen verder te optimaliseren. Meer informatie op www.metiz.be
Over Simaxx
Simaxx heeft een platform ontwikkeld dat gebouweigenaren inzicht geeft in de prestaties van hun gebouw. Het platform kan data van allerlei verschillende bronnen in een gebouw – zoals klimaatbeheersing, zonnepanelen of een slimme meter – uitlezen en analyseren. Daarmee kan de exploitant of eigenaar zijn gebouw ‘sturen’ op bijvoorbeeld energieverbruik, luchtkwaliteit en verlichting. De software, die het gebouw 24 uur per dag in de gaten houdt, wordt inmiddels in meer dan 300 Nederlandse gebouwen gebruikt. Simaxx wist in deze gebouwen het energieverbruik met gemiddeld 20 procent naar beneden te krijgen, terwijl het binnenklimaat voor de ‘bewoners’ aantoonbaar comfortabeler én gezonder is. Voor meer informatie kijk op www.simaxx.com