I SOLISTI nodigt u uit samen met koren Musa Horti (Leuven) en Cantando (Ekeren) voorMensen en grenzen.
Meer dan zestig miljoen mensen zijn sinds 2015 op de vlucht, de grootste mondiale vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog is een feit. In opdracht van I SOLISTI schreven componist Alain Craens en auteur Brigitte Raskin Over grenzen heen, een nieuw werk voor koren en blazers. Zij verklanken wat zo moeilijk onder woorden te brengen valt.
Schrijfster Brigitte Raskin vond haar inspiratie in een artikel in MO*, waarin onderzoeksjournalist Pieter Stockmans een Syrisch gezin jarenlang volgde in zijn zoektocht naar een beter leven, alsook in één-op-één gesprekken met vluchtelingen van allerlei nationaliteiten. De dualiteit tussen wij en zij is voelbaar. Wie zijn wij en wie zijn zij? Waar ligt de grens en wat is die grens? Is er wel een wij en een zij?
Na deze wereldpremière kan u dit alles laten bezinken tijdens de Mis in e van Anton Bruckner, waarin zachtmoedige stemmen en poëtische blazers uitdrukking geven aan datgene waarvoor woorden tekort schieten. Een concert in dialoog met onze tijd, muziek op de grens tussen waarheid en troost.
De muzikale leiding is in handen van beide koordirigenten, Peter Dejans en Luc Anthonis.

VRIJDAG 13 OKTOBER          20u15      Jezuïetenkerk Lier
ZATERDAG 14 OKTOBER       20u00      Heilig-Hartinstituut Heverlee

Een productie van I SOLISTI i.s.m. koren Musa Horti (Leuven) en Cantando (Ekeren). In coproductie met 30CC en Liers Cultuurcentrum. Met dank aan MO*.
I SOLISTI
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerp