Deze week werd in Oostende de nieuwe Master van Filmfestival Oostende aangekondigd. Acteur en theatermaker Wim Opbrouck is gastheer van de elfde editie van het festival en volgt hiermee Kevin Janssens op. Ook werd de openingsfilm bekend gemaakt en die eer valt te beurt aan “Cargo”, het langverwachte langspeeldebuut van Gilles Coulier.

WIM OPBROUCK
Het grote publiek leerde Wim Opbrouck kennen als Franky Loosveld in de humoristische Woestijnvis-reeks ‘Het eiland’ en als de West-Vlaamse “Herrit -kêrekêwere- Callewoart” in de één-serie ‘In de gloria’. Hij was te zien in meerdere prestigieuze Vlaamse fictiereeksen en speelde ook mee in verschillende bioscoopfilms o.a. ‘Het Varken van Madonna’, ‘Frits & Freddy’, ‘Iedereen Beroemd’ en recentelijk nog in ‘Café Derby’ van Lenny Van Wesemael.
MASTER SELECTIE
Wim kiest voor zijn Master Selectie anti-oorlogsfilm: films die het geweld aanklagen, de dictatuur, het racisme, het extremisme, het fanatisme, en alle andere foute -ismen.
In zijn verrassende keuze vinden we o.m. “Dr Strangelove” en “Paths Of Glory” van Stanley Kubrick, “The Deer Hunter” van Michael Cimino en “The great Dictator” van Charlie Chaplin uit 1940!
CARGO
Met trots kondigt Filmfestival Oostende aan dat de elfde editie van Filmfestival Oostende op vrijdag 8 september opent met een debuut – langspeelfilm waar we al lang reikhalzend naar uitkeken:  “Cargo” van Gilles Coulier! Net zoals de voorbije jaren krijgt talent van eigen bodem dus opnieuw een prominente plaats tijdens het festival.
VLAAMS TALENT IN CANNES
Laura Verlinden is straks wellicht als enigste Vlaamse actrice te zien op het Filmfestival van Cannes. Ze is straks te zien in ‘Happy End’ van Michael Haneke aan de zijde van o.a. Isabele Huppert, Jean-Louis Trintignant en Mathieu Kassovitz.
De film vertelt het verhaal van een bourgeois familie uit het Noorden van Frankrijk die geconfronteerd wordt met een reeks tegenslagen.
Www.filmfestivaloostende.be