Van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei had de 15de editie van culinair festival Antwerpen Proeft plaats aan de Waagnatie. Het werd een kraker van formaat, een editie om in te lijsten.

“Zelf heb ik er niet veel van meegekregen, maar ik hoor langs alle kanten dat het een ongelofelijk succes was,” lacht organisator Ward Ramaekers. “Ik heb vier dagen opgesloten gezeten in mijn festivalkantoor, omdát het zo druk en goed was.”

“Voor deze jubileumeditie hebben we ons uiterste best gedaan om met een extra feestelijke line-up uit te pakken. Zo stonden driesterrenchef Viki Geunes én Roger van Damme én Wout Bru én Piet Huysentruyt op de affiche, behoorlijk uniek. Maar ook de betere wereldkeukens plus een grote lichting jong, ambitieus talent waren present. We willen de bezoekers laten proeven van sterrenchefs, top-streetfood en álles daartussenin wat de moeite is.”

“Sommige restaurants zaten donderdag, Hemelvaart, al door hun voorraad gerechten heen en moesten flink aan de bak voor de volgende dagen,” vertelt organisator Claudia Engelen. “Viki Geunes en Zilte waren zondag al na vier uur uitverkocht. De zon zal ook wel een rol gespeeld hebben. Dit mooie weer was de kers op de taart van onze jubileumeditie.”

“Hierbij willen we alle lekkerbekken en levensgenieters uitnodigen op de 16de editie van Antwerpen Proeft. Data en locatie? Van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei 2024 aan de Waagnatie. Opnieuw niet te missen.”

Over culinair festival Antwerpen Proeft
Antwerpen Proeft, als pionier gestart in 2007, viert dit jaar zijn 15de editie, van donderdag 18 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 21 mei.

Gerenommeerde restaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan. Nergens anders vind je als bezoeker – helemaal live – op één adres en op één moment zo veel topgerechten voor een fractie van de restaurantprijs: 6 of 7,50 of 9 euro.

Toonaangevende speciaalzaken en artisanale namen prijken eveneens op de affiche van deze jubileumeditie. Gratis kookdemonstraties, workshops en proeverijen zijn andere attracties, net als een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde.

Het evenement heeft sinds 2013 plaats aan de Waagnatie, in de wijk het Eilandje, en trekt bezoekers uit heel België en Nederland aan.