Van 2 tot 11 augustus vindt in Brugge de 56e editie van het MAfestival plaats. Dit toonaangevende en internationaal gerenommeerde festival voor oude muziek presenteert opnieuw een gedurfd programma met een brede waaier van activiteiten in het historische decor van de stad Brugge en de omliggende regio.

Tot die activiteiten behoren een thematische concertreeks rond God, mens en machine; de prestigieuze Internationale Wedstrijd Musica Antiqua voor jonge baroksolisten – dit jaar voor pianoforte; een reeks gratis Fringe-concerten voor jonge, veelbelovende ensembles; en de muzikale fietstocht VéloBaroque. Hierbij wordt oude muziek gecombineerd met een fietstocht door het Brugse Ommeland. Dit jaar wordt een parcours van 30 km richting kust verkend, met start en aankomst in Lissewege. Het concept is eenvoudig: avontuurlijke concerten op unieke locaties met a-typische instrumenten.

Het MAfestival maakt dit jaar ook uitstappen naar de hedendaagse dans, met een nieuwe choreografie op live muziek van Femke Ghyselinck, de rechterhand van Anne Teresa De Keersmaeker en zus van stuff-drummer Lander Ghyselinck; en naar hedendaagse kunst, met ruimtelijke projecties van videokunstenares Jemma Woolmore, die de toeschouwer van Minimal bounderies een visuele ervaring biedt.

MAfestival 2019
2 – 11 augustus 2019
Brugge
www.mafestival.be