M i k s is het nieuwe artistiek platform voor jongeren uit de regio Turnhout. Jongeren tussen 14 en 26 jaar werken een creatief idee uit met feedback en begeleiding van een professionele coach. Zeven coaches uit verschillende kunstdisciplines staan klaar met raad en daad. Alles kan aan bod komen gaande van dans, streetart, spoken word, muziek of film tot beeldende kunst, fotografie, podiumtechnieken, enzovoort.

geslaagde try-out
In het najaar van 2019 sloegen provinciaal cultuurhuis de Warande, Jeugdhuis Wollewei uit Turnhout en filmorganisatie MOOOV voor het eerst de handen in elkaar om een try-out van m i k s te organiseren. Dit leverde twaalf prille, artistieke creaties op, begeleid door vijf coaches en te zien op de lichtwandeling Turnhout By Night van de Stad Turnhout.

Leen Goris (de Warande) van m i k s vertelt: “De zestienjarige deelnemer Stan Meeus uit m i k s 2019 en muziekcoach Frederik De Clerq (Be Irving) spelen binnenkort samen een voorstelling in de De Piste in de Warande. Dat bewijst dat m i k s talentvolle jongeren wel degelijk extra podiumkansen kan bieden. We verwachten zo ook dit jaar weer een aantal straffe deelnemers te ontdekken en succesvolle samenwerkingen op te zetten.”
 
dit weekend: bootcamp
Dit weekend – op zaterdag 10 en zondag 11 oktober – komen de jongeren en coaches van m i k s voor het eerst samen voor een BOOTCAMP in Cultuurhuis de Warande. Na een intensieve campagne op sociale media schreven al dertig jongeren uit regio Turnhout zich hiervoor in.

professioneel coachingteam
Het coachingteam van m i k s bestaat in 2020 uit zeven jonge, professionele artiesten met een brede achtergrond in zeer diverse kunstdisciplines. Onze coaches staan door hun jonge leeftijd en prille carrières zeer dicht bij de leefwereld van de deelnemers, maar hebben toch al voldoende professionele bagage in de kunsten om andere jongeren te inspireren in hun groeiproces. Alle coaches hebben een link met de Kempen.
Tijs Van Nieuwenhuyzen (°1994): artistiek leider en beeldend kunstenaar
Ode De Kort (°1992): coach beeldende kunst en fotografie
Harm Dens (°1990): coach film
Armin Mola (°1999): coach performance, spoken word, rap
Frederik de Clerq: coach muziek en producen
Yauke Thomassen: coach dans
Maarten Wouters (°1995): coach multimediale installatiekunst en techniek

m i k s is een samenwerking van de Stad Turnhout, Jeugdhuis Wollewei, MOOOV en de Warande met de steun van de Vlaamse Overheid

Foto: www.warande.be