De Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair verhoogt de vliegfrequentie van Antwerpen naar London City. Het nieuwe vluchtschema met een ochtend- en avondvlucht op dinsdag en donderdag stelt zakenreizigers in staat om dezelfde dag nog terug te keren. Het vernieuwde vluchtschema gaat van start op 30 oktober.

In een wereld waar tijd gelijk staat aan geld en waar efficiëntie en productiviteit hoog in het vaandel staan, is een dagverbinding tussen belangrijke zakelijke hubs zoals Antwerp Airport en London City een onmisbare schakel voor de moderne zakenreiziger. Antwerp Airport is dan ook zeer tevreden met de beslissing van Luxair om het aantal vluchten tussen beide steden verder te verhogen.

“Zakenreizigers hebben vaak strakke agenda’s. Een dagverbinding stelt hen in staat om ‘s ochtends heen te vliegen, hun zakelijke verplichtingen in de andere stad te vervullen en dezelfde dag weer terug te keren, zonder dat overnachtingen nodig zijn. De vraag naar een dagverbinding werd de voorbije periode vaak gesteld vanuit de zakenwereld. We zijn dan ook tevreden dat de dagverbinding vanaf 30 oktober opnieuw bestaat”, zegt CEO Eric Dumas.

Ook werkgeversorganisatie VOKA is tevreden met de dagverbinding: “Dat illustreert hoe de Antwerpse luchthaven organisch kan groeien door zijn troeven op vlak van gebruiksgemak en nabijheid uit te spelen. Als werkgeversorganisatie zijn we altijd rotsvast blijven geloven in het belang van een regionale luchthaven, zeker voor de historische verbinding met Londen. Daarin worden we nu ook gevolgd door de luchtvaartmaatschappijen die de frequentie van hun vluchten opdrijven”, aldus Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Vluchturen dagverbinding

Wie dinsdagochtend om 09:15 naar London City vliegt, heeft de mogelijkheid om diezelfde avond om 17:15 terug te vliegen. Op donderdag vlieg je om 10:00 heen en kan je om 16:50 terugvliegen. In het zomerseizoen veranderen de uren licht.

Prijzen en boekingen

Een vlucht boeken kan via www.luxair.lu. De prijzen starten vanaf €49.95 voor een enkele reis (Inclusief taxen).