Gevarieerd, vers, home made, lokaal en vrolijk gekleurd, de keuken van LUKA biedt een smakelijke en gezonde break in een van de nieuwe gastronomische buurten van de hoofdstad. Na gekookt te hebben voor verschillende vegetarische restaurants in Lissabon, in de zaal gewerkt te hebben in Rouge Tomate (Louizalaan) en gediend te hebben als chef-kok in de Café de la Presse (Zavel en Louiza) opent Kamala Phurba haar eigen zaak Elsenesteenweg. Aan haar zijde staat haar vader Luis, een deskundige op vlak van bio en etherische oliën, die de bediening verzorgt in deze zaak met een verfrissend interieur.luka-r

Op de lunchkaart vindt men creatieve snacks (quiches, uiteraard, maar ook lenterolletjes, een dagschotel en een suggestie met invloeden uit de hele wereld. “Ik hou niet van het begrip “wereldkeuken”, dat een zekere connotatie heeft”, vertelt ons Kamala. “Ik put vrij uit verschillende invloeden, Afrikaanse, Aziatische maar Belgische, en biedt elke dag schotels aan die vooral smakelijk en kraakvers zijn.” Bijvoorbeeld, een mooie Indonesische sla met munt en koriander op een snikhete dag, of een traditioneel en verkwikkend Waals recept wanneer het koud is…
lika-lOp vlak van zoetigheden, stelt Kamala al haar kunnen als banketbakker ten toon, met desserts gaande van crème met rooswater en pistaches tot de chocoladetaart en de overheerlijke scones en de cinnamon rolls.

Begaan met het milieu en met de kwaliteit van haar producten, koopt LUKA hoofdzakelijk bio, en altijd bij lokale producenten. Alles wordt huisbereid, behalve enkele gebakjes en het brood, die van Hopla Geiss komt, de thees van Comptoir Florian en de bieren van kleine Belgisch brouwers.

LUKA, een vrolijke en delicate keuken!

LUKA : Eslensesteenweg 260, Elsene
Openingsuren :  Ma – Vrij van 8u00 – 17u00, Za : de 11u00 – 15u00, Zon : gesloten
Tel : 02 646 75 47
FB : https://www.facebook.com/pg/restoluka