In 2016 droegen 717 blinde, slechtziende en ziende lopers het blauwe t-shirt van de Brailleliga. Samen liepen ze voor blinde en slechtziende kinderen en zamelden € 22.000 in. Op zondag 28 mei 2017 hoopt de Brailleliga dit record te verbreken! Om je te motiveren hebben we een mooi programma samengesteld. Zoals altijd zorgt de Brailleliga voor alle praktische zaken: inschrijving, t-shirt, verwelkoming op D-Day op een locatie vlakbij het Jubelpark inclusief kleedkamers, wc’s, snacks…
Voor de editie van dit jaar steken we nog een tandje bij. Belgium Running, de app die je coacht bij je voorbereiding en tijdens het lopen, is dit jaar officieel partner van de Brailleliga. Ook sprintkampioene Olivia Borlée zal van de partij zijn op 28 mei: ze voorziet een warm up vlak voor de wedstrijd voor het volledige team van de Brailleliga!

Je inschrijven in de ploeg van de Brailleliga is een slimme en nuttige zet, want je bent zeker van een rugnummer, spaart tijd en werk uit, én steunt bovendien blinde en slechtziende kinderen in België op weg naar zelfstandigheid en integratie.
De Brailleliga voorziet voor al haar lopers een gratis katoenen loopsinglet met daarop haar logo op borst- en rugzijde. Deelnemen met onze ploeg betekent dat je je engageert om dit singlet te dragen en onze zichtbaarheid op het terrein te garanderen. Antitranspirerende singlets kunnen de dag zelf aangekocht worden voor €10/stuk.
De dag zelf
Vanaf 7u30 ‘s morgens onthalen wij al onze deelnemers in een gebouw op wandelafstand van de startlijn, waar je je singlet en rugnummer dient op te halen. Meer info hierover ontvang je in een briefing enkele weken voor de wedstrijd. We kunnen alvast verklappen dat de nodige voorzieningen aanwezig zijn: kleedruimte, lockers en toiletten. Na de wedstrijd wachten we je op met felicitaties, en kan je genieten van een hapje en een drankje!
Onze speciale aandacht zal die dag uitgaan naar onze Gouden Loper…

www.braille.be.