Wanneer de temperatuur buiten stijgt, daalt je zin om achter het fornuis te staan. Deze frisse, luchtige pasta brengt daar verandering in. Linguine met zalm, boontjes en lekker veel verse kruiden zijn het beste medicijn om een warme zomeravond tegemoet te gaan. 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

4
zalmfilets
400 g
prinsessenbonen
250 g
kerstomaatjes
1 plantje
verse peterselie
1 plantje
verse basilicum
een paar takjes
dille
1
citroen
2 teentjes
knoflook
500 g
linguine
100 g
pijnboompitten
100 g
geraspte parmezaanse kaas

olijfolie

peper en zout

BEREIDING

Om te beginnen bereid je de prinsessenbonen eerst voor. Snijd ze in 3 stukken en doe ze in een pannetje met water en zout. Kook ze voor zo’n 8 minuten gaar. Giet het water af en spoel de boontjes onder koud water. Ondertussen snipper je zowel de basilicumblaadjes als de peterselie.
In een vijzel voeg je de gesnipperde basilicum en peterselie toe samen met de geraspte kaas, de knoflookteentjes, de pijnboompitten en 100 ml olijfolie. Met de stamper maak je er een gladde pesto van. Kruid met wat peper en zout en zet in de koelkast. 
Nu is het tijd voor de zalm. Zet een braadpan op het vuur en verhit wat olijfolie in de pan. Wanneer de pan warm is, leg je de stukken zalm er in. Bak ze voor zo’n 3 à 4 minuten aan elke kant en kruid met peper en zout naar smaak. 
Kook de linguine in gezouten water al dente zoals het staat vermeld op de verpakking. Ondertussen snijd je de kerstomaatjes doormidden en de citroen in partjes. Ook de dille snipper je fijn. Giet het water van de linguine af en roer de zelfgemaakte pesto goed door de pasta heen. Voeg ook de prinsessenboontjes en de kerstomaatjes toe. Meng goed door elkaar. 
Verdeel de pasta over het gewenste aantal borden. Het stukje zalm leg je er bovenop. Ter afwerking strooi je over elk bord nog wat gesnipperde dille. Leg de citroenpartjes op tafel voor een eventueel extra frisse touch. 

TIP VAN DE REDACTIE
Strooi eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten over de pasta heen tijdens de afwerking.

Foto: www.ambiance.be