Aaibaar boek tegen corona, vol levensmoed: L(i)evenswerk

Na “Liefde gaat ZOO” volgt een nieuw boek  “L(i)evenswerk” van auteur Davy De Witte dat vanaf maandag 9 november verkrijgbaar is in de boekhandel en op zijn website www.lievenswerk.com.  Het werd gedrukt bij Albe De Coker in Hoboken. Davy De Witte schreef het om goede levensmoed te geven aan mensen in deze barre coronatijden. Er werd een uniek zeefdrukproces voor gebruikt. Als je over het zwarte hart wrijft, verschijnt er een hartenwens. Daarna wordt het hart terug zwart. Een boek met huidhonger, dat gestreeld wil worden.  

De motivatiepsychologen zeggen allemaal dat positivi-tijd zo belangrijk is dat mensen hoop nodig hebben. Hierbij voegt Davy De Witte de daad bij het woord. Het boek staat vol met ‘leefies’, uitspraken vol levensmoed die hij wilt meegeven aan mensen die zwaar geraakt worden in deze crisis.  Het ligt in de lijn van de Antwerpse “Mokt da ge weg zijt, Corona-campagne”.

Ik wil mensen hoop geven, iets om onszelf aan op te trekken. Die hoop wil ik geven aan iedereen die het moeilijk heeft, zware tegenslagen in het leven kent, sombere gedachten heeft. Het leven is echt de moeite waard, er is zoveel om dankbaar voor te zijn, om levensmoed uit te putten, ook al zit het niet altijd mee.

 Het boek telt 64 pagina’s, full colour, met tekeningen in en uitspraken vol levensmoed gelinkt aan uiteenlopende beroepen. Uiteraard zitten er ook beroepen bij van mensen die zwaar geraakt worden of betrokken zijn in de crisis, zoals een cafébaas, een lichttechnicus, een urgentieverpleegkundige, een viroloog,...  Er zit zelfs een tekening in het boek met een Marc Van Ranst-lookalike die ook zijn l(i)evensmoed terugvindt.  

Hij gaf poten en een staart aan Corona, de duivelse kat, samen met de illustrator Sem Brys. 2 figuurtjes staan centraal. 

Corona staat symbool voor al het slechte, voor het ongeluksvirus waar wij allen tegen vechten. De hond Cassius (vernoemd naar Cassius Clay) is het engeltje dat het virus verslaat.  

 

Meer info over de auteur Davy De Witte:  www.lievenswerk.com 

Het boek kost slechts € 12,99

Illustratot: Sem Brys

ISBN-nummer 9789464079500