‘Welkom op deze plek waar alles nog mogelijk is. Welkom in het hoofd van de schrijver Jeroen Olyslaegers …’
Met deze woorden opent de blog die schrijver Jeroen Olyslaegers in het leven riep voor zijn nieuwe roman met de werktitel ‘Wildevrouw’.

Jeroen Olyslaegers (° 1967), auteur van theaterteksten en van de boeken ‘Wij’ en ‘Wil’, raakte dankzij het album ‘De dulle Griet’ uit de reeks Suske en Wiske gefascineerd door het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel. De schrijver kreeg de eer op de eerste rij te zitten bij de restauratie van Bruegels ‘Dulle Griet’ voor de ‘Once in a Lifetime’ Bruegeltentoonstelling in Wenen. Je kunt Olyslaegers al beluisteren op de audiogids van het Antwerpse Museum Mayer van den Bergh, waar hij sinds 2017 writer in residence is en zich verdiept in de raadsels die dit schilderij oproept.
In het kader van de expo ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’ licht hij live een tipje van de wildevrouws sluier in een exclusieve lezing voor en in het Kasteel van Gaasbeek. Schrijf je snel in en hang aan zijn lippen op 24 mei…

Praktische informatie /
Vrijdag 24 mei van 20 tot 21 u.
Prijs: € 10 p.p.
Locatie: Kasteel van Gaasbeek
Inschrijven: via 02/531 01 30 of via mail naar kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be met vermelding van uw naam, het aantal personen en uw telefoonnummer.
De plaatsen zijn beperkt.
Bij aankoop van een ticket geniet u van het reductietarief voor een bezoek aan de expo ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’ (€14 ipv €15) op vertoon van uw ticket voor de lezing.
https://www.feastoffools.be/nl/lezing-jeroen-olyslaegers

Foto: Jeroen Olyslaegers op de opening van ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’ © Jo Exelmans