Ontdek ze hier alle 40 en proef mee aan de Waagnatie van donderdag 9 mei (Hemelvaart) tot zondag 12 mei
* Sterren bij Michelin / ° Opgenomen in Michelin /
^ Koksmutsen bij Gault&Millau / ¨ Opgenomen in Gault&Millau
ZILTE * * * ^ ^ ^ ^ · Viki Geunes · Antwerpen · gastronomie, creatief
–
HET GEBAAR * ^ ^ ^ ^ · Njam!-chef Roger van Damme · Antwerpen · gastronomie, creatief, Aziatisch
–
LE GRAND VERRE * ^ ^ ^ · Wout Bru · Durbuy · gastronomie, modern Frans, internationaal
–
FINE FLEUR * ^ ^ ^ · Thomas Diepersloot · Antwerpen · gastronomie, creatief
–
NEBO * ^ ^ ^ · Dimitri De Koninck · Antwerpen · gastronomie, eigentijds, Frans-Aziatisch
–
DUTCH DUMPLIN · gastronomische dumplings · Reusel (Nederland) /
BRIENEN AAN DE MAAS * ^ ^ · René Brienen · Well (Nederland) · gastronomie, regionaal
–
UKIYO ° ^ · Bodi de Munck · Stekene · gastronomie, modern, Frans-Japans
–
ARRIKIIATI ° ^ · Giorgio Longo · Antwerpen · modern Italiaans /
CANNOLO · authentiek Siciliaanse desserts
–
MEY ^ · José Villanueva · Antwerpen · wagyu-steakhouse, Zuid-Amerikaans, Perzisch
–
RESTAURANT DA COSTA ¨ · David da Costa · Antwerpen · gastronomie, fusion, Indonesisch
–
TEATRO ¨ · David da Costa · Antwerpen · gastronomie, Indonesisch, mediterraan
–
BALLS & GLORY ¨ · Njam!-chef Wim Ballieu · Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen · handgemaakte meatballs
–
BIA MARA ¨ · Antwerpen, Brussel · gourmet fish and chips, seafood, Iers
–
ZAOWANG ¨ · Antwerpen · sushi, Oost-Aziatisch
–
CHOCOLADEHUIS BOON ¨ · Gault&Millau’s Chocolatier van het Jaar 2024 · Patrick ‘Boon’ Mertens · Hasselt · meester-chocolatier
–
PATISSERIE WILLEM VERLOOY ¨ · Willem Verlooy · Antwerpen, Oevel · meester-patissier
–
AROMAS DE LOS ANDES · Sara ‘Mama Sara’ Carrillo · Kalmthout · authentiek Peruaans, nikkei, chifa
–
ATELIER ROGER VAN DAMME · Roger van Damme · Schoten · meester-patissier
–
CASA LATINA · Karina Bustamante · Berchem · authentiek Latijns-Amerikaans, Caribisch
–
DELROBAH · Kaka Qurbany · Antwerpen · authentiek Afghaans, cocktailbar
–
DE VISTAFEL BY ALFA FISH · Erik Candries · Brecht · seafood, traiteur
–
GAUTIER ANTWERP · Sumeyye Demir · Antwerpen · handgemaakte macarons, creatief
–
HART & ZIEL · Rodrigo Grosso · Antwerpen · Belgisch-Frans
–
KARIBU MEZANI · Merksem · authentiek Oost-Congolees, fusion
–
KINGSLIZE · Omar Aberkane · Berchem, Wilrijk, Lier, Mechelen, Aalst, Gent · gastronomische pizza, creatief
–
LAS FRITAS · Femke van Baar · Zwaag (Nederland) · gourmet fast food
–
L’HISTOIRE DU LUX · Mechelen · feestorganisator, cateraar /
BAR LUX · Andy Aelbrecht · Belgisch-Frans, internationaal
–
LITTLE BEIRUT · Fares Saliba · Antwerpen · authentiek Libanees
–
PHILIP’S BISCUITS · Maxim Painblanc · Antwerpen, Mechelen · artisanale biscuits, meester-patissier
–
PURA BAYA · Melissa Govaerts · Dilbeek · culinaire açaibescreaties, traiteur-cateraar
–
SKALDU · Axel Van Steenbergen · Weert · seafood, internationaal, eigentijds /
OUD GEMEENTEHUIS · grillrestaurant, Belgisch /
HORECATOPPERS · traiteur-cateraar
–
THAI BY SANITO · Sathip ‘Sanito’ Sangwisit · Antwerpen · authentiek Thais, creatief
–
THE LOBSTERMAN · Dimitri Van Montfort · Schilde · seafood, traiteur
–
THE RED BOAR · Gwen Dewaet · Linden · low and slow barbecue
–
VICENZA · geïnspireerd door Angelo Conticello · Ekeren · authentiek Italiaans
–
WASEGOLF BRASSERIE · Margie Adriatico · Sint-Gillis-Waas · Belgisch, Aziatisch
–
YAMAS · Chris Van Hout · Oostmalle · authentiek Grieks
–
ZOET BY GILL · Gill Walschap · Bornem · meester-patissier
–
TULLI PADWA · Antwerpen · authentiek koosjer Joods, modern Jiddisch