Na twee bijzonder succesvolle edities van Lekker Klassiek, zijn Studio 100 & Provinciaal Recreatiedomein De Schorre trots om samen met de Provincie Antwerpen in 2019 een nieuwe editie van dit bijzondere festival aan te kondigen. De derde editie van Lekker Klassiek zal plaatsvinden op zaterdag 31 augustus. Naast diverse vormen van klassieke muziek pakt het festival dit jaar ook uit met een musicalconcert. Tijdens dit concert komt muziek aan bod uit de succesmusicals Daens, 40-45 en 14-18. Solisten tijdens dit concert zijn o.a. Jonas van Geel, Peter Van de Velde, Jelle Cleymans en Free Souffriau. Verder blijft Lekker Klassiekbouwen op de gekende formule: een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau.

Voor Lekker Klassiek wordt een samenwerking aangegaan met het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, dat opnieuw het toneel zal worden voor een mix van culinaire hoogstandjes en pareltjes uit de klassieke muziek. Op het domein zullen de bezoekers kunnen genieten van prachtige klassieke muziek in al zijn vormen. Zoals tijdens de vorige edities is er ook dit jaar een groot symfonisch orkest dat een divers scala van nummers brengt uit het rijke klassiek oeuvre. Maar daarnaast is er dit jaar ook meer. Zo is er speciaal voor deze 3e editie van Lekker Klassiek ook een musicalconcert. Tijdens dit concert komen de beste songs aan bod uit de succesmusicals Daens, 40-45 en 14-18. Solisten tijdens dit concert zijn o.a. Jonas van Geel, Peter Van de Velde, Jelle Cleymans en Free Souffriau. Zij zullen begeleid worden door een indrukwekkend symfonisch orkest.

Voor de lekkere gerechten zorgen dan weer de njam! chefs. Want dat is het unieke van dit festival: de combinatie van klassieke muziek en heerlijke gerechten, in het mooie Provinciale Recreatiedomein De Schorre.

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: “Het succes van de twee vorige edities en het enthousiaste publiek zijn een grote drijfveer voor ons om dit unieke evenement opnieuw te organiseren. De succesformule breiden we dit jaar overigens nog eens uit met een bijzonder musicalconcert. Een editie om naar uit te kijken dus!”
Jan De Haes, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen: De Schorre is bekend om zijn divers aanbod. Zeker in de zomer loont het absoluut de moeite voor bezoekers uit alle windstreken. Het is dan ook de ideale setting voor een festival als Lekker Klassiek.

Om niet alleen de oren te strelen, maar ook de smaakpapillen te verwennen, worden heerlijke gerechten geserveerd. Tijdens het festival kan men bij de verschillende foodstands genieten van heerlijke gerechten op culinair hoogstaand niveau. De bekende topchefs van kookzender njam! zullen ook dit jaar tekenen voor een onvergetelijke ervaring! Hebben hun aanwezigheid al bevestigd: Roger van Damme, Johan Segers, Jan Buytaert, Dagny Ros Asmundsdottir, Jeroen De Pauw, Steffi Vertriest, Michaël Vrijmoed, Bart Desmidt en Jan Tournier.

Lekker Klassiek – zaterdag 31 augustus 2019 
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

tickets & info via www.lekkerklassiek.be

Foto & video: www.studio100.be