De provincie start op 1 oktober met een meer natuurlijke inrichting van de waterloop. De Kleine Struisbeek krijgt daardoor meer ruimte voor water. De werken zullen 2 maanden duren. Fietsers op het fietspad langs de Doornstraat moeten tijdens deze periode naar de overkant van de baan verhuizen. Om de Kleine Struisbeek een meer natuurlijk karakter te geven, starten er binnenkort werken aan de waterloop. De provincie verlegt de beek met grote meanders en maakt de oevers veel flauwer. Gedeputeerde van integraal waterbeleid, Rik Röttger, licht toe waarom dat nodig is: “Hierdoor zal deze provinciale waterloop meer water kunnen bufferen, een ingreep tegen natte voeten. De beek zal meer opgaan in het landschap waardoor ook de planten en dieren naast de waterloop betere kansen krijgen.”
Vanaf oktober start de aannemer met de grondwerken naast het sportcomplex Mariënborgh op de grens van Edegem en Wilrijk. Als de weersomstandigheden meezitten, zullen de werken een tweetal maanden duren. Het Geitepad blijft gedurende deze tijd toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Langs de Doornstraat, aan de zijde van het sportcomplex, zal het fietspad wel tijdelijk onderbroken worden om de werken mogelijk te maken. Fietsers zullen daar naar de overkant van de baan omgeleid worden.

Provinciemaat. Meer resultaten dankzij bovenlokale aanpak

De Kleine Struisbeek stroomt door Edegem, Wilrijk en Aartselaar en mondt via de Grote Struisbeek uit in de Schelde. Omdat de waterlopen geregeld op verschillende plaatsen uit hun oevers treden, dringt een meer globale oplossing zich op. Verschillende ingrepen staan op de planning in heel het stroomgebied. De provincie werkt zo bijvoorbeeld ook aan het ontwerp van een nieuw overstromingsgebied ter hoogte van de Rijkerooistraat in Kontich. Hier kan overtollig water opgevangen worden en vertraagd afgevoerd worden.

Foto’s: Provincie Antwerpen