Royal Antwerp FC is niet alleen een voetbalclub, maar speelt ook een rol in de ‘Antwerpse opvoeding’. Op taalgebied, om te beginnen!
In “Klappen en zingen oep zen Aantwaarps” lees en leer je alles over ons Antwerps dialect. Deze Antwerp-editie van de ‘Woordenlijst Antwerpse Taal’ heeft daarnaast ook een unieke bijlage van 32 pagina’s, genaamd ‘Antwerpse Vertellingen’. Hier leer je alles over onze bijnaam ‘De Ploeg van ’t Stad’, de roepnaam ‘Joden’, het ontstaan van het broodje Martino, en nog veel meer.
Ook ons clubicoon en Diamond Legend Rudi Smidts wordt erin geciteerd. Smidts (14 seizoenen en bijna 600 wedstrijden in rood-wit) is een rasechte antwerp-tekstAntwerpenaar en is blij dat dit boek nu in de rekken ligt. “Antwerp is een volksclub, dus het Antwerpse dialect hoor je nog overal. Het is een sappig taaltje, met een heel eigen woordenschat. Dit boek is dus uitstekend voor niet-Antwerpenaars om het dialect eindelijk onder de knie te krijgen. Maar ook voor jonge Antwerpenaren die hun eigen vocabulaire willen verrijken. Als supporter van de Ploeg van ’t Stad is het in ieder geval onontbeerlijk dat je de voertaal spreekt!”

Koop dit geweldige naslagwerk voor jezelf of geef het cadeau aan vrienden over de hele wereld. Want Aantwaarps, da’s een wereldtaal!
Prijs: € 24,95
Nu te koop in onze Fan Shop!
Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met archivaris Dirk Willocx, Clubbladmedewerker Michel Schepers, auteur Freddy Michiels en Uitgeverij Artus.