Op zaterdag 8 december ging de Winter in Antwerpen officieel van start met een groot openingsfeest. Ondanks het slechte weer genoten 100 000 bezoekers van de sfeervol ingeklede stad, de vele koren in het centrum en het optreden van K’s Choice met honderden zangers en zangeressen op het Operaplein.

Op zondag 9 december kon men in deze kerstsfeer genieten van de musical Scrooge die vele bezoekers lokte. Om de Kerstfeesten daarna verder te zetten, waren er velen die afzakten naar de kerstmarkt. Men kon er over de koppen lopen, Antwerpen mooi verlicht, overal muziek, animatie, de schaatsbaan en nog veel meer.

Vanaf nu kan het grote publiek voor de kerstmarkt en heel wat vertier terecht op de Groenplaats, de Grote Markt, de Suikerrui, het Steenplein, het Koningin Astridplein en het Operaplein.

Met onderstaande filmreportage kan u hier al de sfeer van de eindjaarsfeesten in Antwerpen opsnuiven

Terzelfdertijd kwamen de eerste nieuwsgierigen hun audioguide ophalen aan de Voetgangerstunnel. Daarna wandelden ze enthousiast door de tunnel met het luisterverhaal ‘Brieven aan Bijou’ in de oren en met zicht op de prachtige illustraties van Fatinha Ramos. Ook in de spiegeltent op het Steenplein werden heel wat audioguides ontleend.

Dit jaar startte de animatie op de openingsdag al in de vroege namiddag. Op zeven locaties in de binnenstad verrasten vanaf 15 uur tientallen koren het publiek met hun favoriete nummers. Zo werd het voor heel wat bezoekers, shoppers en passanten een bijzonder sfeervolle zaterdag.

De apotheose volgde om 17.45 uur: het concert van K’s Choice samen met meer dan 600 zangers op het Operaplein. Duizenden muziekfans vulden het nieuw aangelegde plein en waren zeer onder de indruk van het grootschalige optreden. Tot slot, als uitsmijter van een dag vol muziek, zong zowel op de Grote Markt als op de Groenplaats een koor de avond sfeervol in.

Geniet nog van de feestelijke kerstdagen tot 6 januari 2019 en vergeet zeker op 31 december 2018 met de overgang naar 2019 het vuurwerk op de schelde niet. Dit is wel het grootste afscheidsvuurwerk van het jaar 2018 van het land.

Nog tot en met 6 januari
Nog tot en met zondag 6 januari is iedereen welkom om Winter in Antwerpen zelf te komen ontdekken. Het volledige programma en alle praktische info is te vinden op www.winterinantwerpen.be 

Openingsdagen en –uren
De site is van 8 december tot en met 6 januari elke dag open:

·        Maandag tot donderdag: van 12 tot 22 uur

·        Vrijdag en zaterdag: van 12 tot 24 uur

·        Zondag: van 12 tot 22 uur

·        Uitzonderingen: 24 en 31 december en 6 januari: van 12 tot 18 uur

Bereikbaarheid
De stad raadt bezoekers aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Alle mobiliteitsinfo staat op www.slimnaarantwerpen.be  klik hier voor de rechtstreekse link.

Foto’s en Film Cor Blancke  ©