De smaak van kalfsvlees is onbeschrijfelijk en brengt een gerecht naar een hoger niveau. Chef Jelle van The Messy Chef ging zelf aan de slag met kalfsschenkel en bedacht een verrassende combinatie: kalfsvlees met bloedappelsien. Een heerlijk warm gerechtje, perfect in combinatie met wat couscous.

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

2
kalfsschenkels
1 klontje
boter

peper en zout
1 teentje
knoflook
1
ui
2
steranijs
1 tl
kaneel
1 tl
paprikapoeder
2 cm
gember
2
laurierblaadjes
1
citroen
2 el
suiker
3
bloedsinaasappelen
500 ml
kippenbouillon
1 blik
kikkererwten

verse koriander of peterselie

BEREIDING
Kruid de schenkel met peper en zout. Bak mooi bruin in de boter. Voeg een fijngesneden teen knoflook, gember en fijngesneden ui toe. Kruid met kaneel, paprikapoeder, de kruidnagels, laurier en steranijs. Voeg de bruine suiker en de bloem toe. Roer goed. Blus vervolgens met het sap van de sinaasappelen en de citroen. Laat even inkoken en karameliseren. Voeg ook de schil van 1 citroen en 1 sinaasappel toe. Blus met de bouillon, zorg dat de schenkels mooi onder staan. Laat op een zacht vuurtje pruttelen voor ongeveer 90-120 minuten, totdat het vlees mooi zacht is. Haal het vlees voorzichtig uit de pot en laat de saus nog 10 minuten pruttelen. Proef of de saus mooi in balans is (zoet/zuur). Spoel de kikkererwten onder koud water en voeg ze toe aan de saus. Serveer met couscous en verse koriander. 

Foto: www.ambiance.be