Skunk, de vierde speelfilm van Koen Mortier, is bekroond met de Prijs van de Jeugdjury op het Tallinn Black Nights Film Festival. Dat werd zonet bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Tallinn.

In dezelfde competitie werd BIM van Tom Van Gestel bekroond met de Prijs van de Kleuterjury. In de Officiële Competitie ging de Prijs voor de Beste Originele Score naar The Magnet Man van Gust Van den Berghe.

Skunk

Skunk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie.

De film volgt Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die tevens haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, toch blijft het verleden hem achtervolgen…

De hoofdrol in Skunk wordt gespeeld door het opkomende talent Thibaud Dooms. Belangrijke bijrollen zijn er voor Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Natali Broods, Colin Van Eeckhout en Sarah Vandeursen. Koen Mortier schreef de film op basis van het boek van Geert Taghon en regisseerde de film ook.

Producent van Skunk is Eurydice Gysel voor Czar Film & TV, het productiehuis dat ze samen met regisseur Koen Mortier leidt. Het Nederlandse BALDR Film is betrokken als coproducent. Net als voor Mortiers vorige film Engel stond Nicolas Karakatsanis als DOP mee op de set. Manu Van Hove deed de montage. De muziek is van de Vlaamse metalband Amenra.

De internationale sales van Skunk worden vertegenwoordigd door het Londense agentschap Reason8. Distributeur September Film zal de film op 28 februari 2024 in de Belgische zalen brengen.

Regisseur Koen Morgtier: Ik ben enorm blij met dit mooie begin voor Skunk. Het is een hele eer dat jongeren deze film hebben gekozen als de beste van hun competitie en ik ben dan ook enorm fier op het resultaat van de straffe cast en de hele ploeg.