Op 3 en 4 maart geven de jonge theatermakers van NEST het beste van zichzelf in hun voorstelling Bitte kontrolle, kontrolle bitte. De jongeren staken de voorstelling van a tot z zelf in elkaar en konden daarbij rekenen op de professionele ondersteuning die NEST biedt. Deze voorstelling is een bruisende, speelse maar vooral muzikale ode aan het toeval. De mens wil controle. Met beide voeten op de grond. Controle zorgt voor duidelijkheid. Overzicht. Heerlijk. Eerst denken dan doen. In een wereld waarin angst een prominente rol speelt, lijken controle, zekerheid en regels onze oplossing.
Te midden van deze snoeiharde realiteit willen de jongeren zich verzetten tegen alle controle. Of op zijn minst kijken of dat kan. Gaan ze voor de vrije val? Geen regels, geen waterdicht script. De ene voorstelling verloopt nooit hetzelfde als de andere. Het is eng om je zomaar in het diepe te begeven, maar daar willen de jongeren zich net wagen. Ze zijn afhankelijk van elkaar, van het publiek, van het moment. Kleine toevalligheden leiden zo nu en dan tot hilarische en absurde situaties. Grote toevalligheden worden nauwkeurig onderzocht of ze wel zo toevallig zijn. Kortom een openbare zoektocht naar de schoonheid van toeval en of hij überhaupt wel bestaat!
Nest is een theaterwerkplaats waar jongeren tussen 14 en 21 jaar hun passie voor theater kunnen uitbouwen. Aan het einde van een intensieve driejarige opleiding maken de jongeren een voorstelling.
Wanneer:
3 en 4 maart 2017, 20 – 23 uur

Waar:
Rataplan, Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout, Antwerpen

Deelnameprijs:
€ 7: -18 jaar
€ 9: volwassenen
€ 25: sponsorkaart
Website:
Tickets: http://www.rataplanvzw.be/Detail/tabid/193/ArticleId/2258/BITTE-KONTROLLE-KONTROLLE-BITTE-PREMIERE.aspx
Info:
https://theaterwerkplaatsnest.com/
http://www.ikwilnaft.be/

Social media:
https://www.facebook.com/events/359691311083667/
https://www.facebook.com/events/1856547004620266/