In “Sacrale vertelsels uit de volksmond” , de nieuwe solo van Jenne Decleir, gedragen dieren zich als mensen en mensen als goden.

God zelf, als zinnebeeld van grootsheid met een tiranniek trekje , doet er alles aan om zijn creatie in het gareel te houden. Het varken jaagt de illusie van een paradijs achterna en ziet niet wat er voor zijn neus ligt. Abraham krijgt onverwachts de les gespeld door zijn zoon Isaak. De adelaar denkt dat hij het allemaal voor elkaar heeft omdat hij het embleem is van de Groten der Aarde. Hij moet het onderspit delven voor een mestkever. Het is geweten dat zotten de waarheid spreken. Daarom trekt de Zot een wijze conclusie uit de chaos op onze aardbol.

Dario Fo herschreef parabels uit oude tradities in zijn typerende, groteske stijl, vol satire en humor. Op zijn manier interpreteert Jenne deze parabels. Zijn live muziek klinkt als een straffe noot door alles heen.

Een ludiek stukje theater dat aanzet om naar onszelf te kijken. Een pleidooi voor verbondenheid en plezier van leven.

Spelconcept Dario Fo – Spel, muziek Jenne Decleir – Oog buitenaf Fabrizio De Giovanni en Caroline van Gastel – scenografie Maria Chiara Di Marco- licht- en geluidsconcept, techniek voorstelling Victor Hidalgo – co-productie met de Antwerpse cultuurcentra.
Aanvang om 20u
VVK: 10 euro
Kassa: 12 euro
VT-statuut: 2 euro
coStA
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen
www.cosintandries.be