JAKO België Nederland Frankrijk (Benefra), met hoofdzetel in Lier, heeft zijn contract verlengd met de Belgische eersteklasser Royal Antwerp F.C.. Dat maakten de Antwerpse club en het Duitse sportmerk zopas bekend. Het contract loopt voor de komende drie seizoenen, tot 2022. “We kijken er al naar uit om volgend seizoen met Antwerp Europa in te duiken”, aldus de CEO van JAKO Benefra Jan Jacobs. 

“Sinds Antwerp met JAKO in zee is gegaan in het seizoen 16-17, volgden de successen mekaar op: van promotie naar 1A tot bijna meteen play-off 1 in het 1ste seizoen op het hoogste niveau en dit jaar mogelijk zelfs een 3de plaats. Er wachten ons nog mooie sportieve tijden de komende seizoenen”, benadrukt de CEO van JAKO Benefra Jan Jacobs. “Wij passen bij elkaar. Zowel RAFC als JAKO hebben de ambitie nummer 1 te worden. JAKO als beste kledijpartner voor iedereen die in teamverband aan sport doet. En RAFC wil zich meten met de beste clubs in Europa, waardoor we ook als merk verder kunnen groeien in landen als Nederland en Frankijk. In Nederland is JAKO op dit moment al shirtpartner van SC Heerenveen (Eredivisie) en FC Volendam (Eerste Divisie). “De concurrentie was groot. Maar JAKO kon dus alsnog een extra inspanning leveren om het verhaal met RAFC verder te zetten. Antwerp is vandaag de belangrijkste niet-Duitse investering voor JAKO.”

JAKO, actief in meer dan 50 landen, is een Duits sportmerk met thuisbasis in Mülfingen-Hollenbach. De roots van JAKO liggen zeer uitgesproken in de teamsport met voetbal op kop. Het bedrijf – gekend van de We Are Team-slogan – zweert bij kwaliteit, innovatie, mooi design, breed assortiment steeds op voorraad, aan correcte prijzen met een snelle service. In Duitsland is JAKO partner van Bayer 04 Leverkusen, Hannover 96 en straks VFB Stuttgart. Maar JAKO gaat ook breder. Zo is JAKO Benefra actief in: tennis (nationale dubbelspelers), hockey (Victory), volleybal (Antwerp Ladies, Amigo’s Zoersel), Basketbal (Guco Lier), Korfbal (nationale ploeg), handbal, zaalvoetbal, atletiek (BOIC, Spelen in Rio), wielrennen (Beat Cycling)…Meer dan 300 verenigingen in België werken met JAKO, waaronder tevens de jarenlange traditie met Lierse. De huidige samenwerking met eersteklasser KV Kortrijk stopt na dit seizoen, deels ook door het vernieuwde contract met RAFC.

Credits pictures (Holy2):
BEELD tekst: Officiële ploegfoto Royal Antwerp F.C. seizoen 2018-2019
BEELD top: Royal Antwerp F.C. (Luciano D’Onofrio) & JAKO
(Yvonne Sprügel JAKO AG en Jan Jacobs JAKO Benefra)