Op donderdag 13 januari verwelkomen de verschillende campussen van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) enkele speciale gasten. Op elke campus zullen hondjes langskomen waarmee studenten naar hartenlust kunnen knuffelen. KdG werkt hiervoor samen met vzw Animal Assisted Projects (AAP).
 
“We zitten volop in een donkere periode tijdens de winter. Bovendien zijn de blok en de examenperiode volop aan de gang. En volgende week maandag komt Blue Monday eraan. Om deze lastige periode te doorbreken, nodigen we de hondjes uit op onze campussen. Studenten kunnen met hen knuffelen, met hen studeren, gaan wandelen …” vertelt Marnicq Mengels, medewerker online communicatie bij KdG en initiatiefnemer.
 
Dit zorgt meteen ook voor een positief effect op de studenten. Contact met dieren zorgt voor een goed humeur bij mensen en heeft tal van gezondheidsvoordelen. Er komen heel wat gelukshormonen vrij als je een hond aait. Je hartslag en bloeddruk dalen en er is een positieve invloed op je hersenen. Het helpt de studenten te ontspannen tijdens een stresserende periode.
 
Daarom willen ze bij KdG in de nabije toekomst nog een stapje verder gaan. Marnicq Mengels: “Binnenkort snuffelt er op elke campus een campushond rond (per campus een verschillende hond). Dit doen we ook in samenwerking met AAP vzw. We kiezen niet voor een inwonende campushond, maar eentje geregeld op bezoek komt. Een vaste vrijwilliger van AAP vzw zal met een hond per campus langskomen. Voor studenten die niet van honden houden, bouwen we bovendien een veiligheid in. Momenteel zijn ze aan het bekijken welke honden het beste matchen met KdG en tegen eind maart zouden deze dan een vaste waarde op elke campus moeten zijn.”
 
Live met Ingeborg op Instagram
 
KdG zet bovendien nog extra in op het mentaal welzijn van studenten. Op woensdag 12 januari van 17-18u doet Ingeborg een Instagram Live. Marnicq Mengels: “Onze studenten kunnen zo even hun neus uit de boeken halen. Mindfulness, mentaal welzijn en zelfzorg vinden we bij KdG altijd superbelangrijk en zeker tijdens deze moeilijke tijden. We merken nu al aan de reacties dat de sessie van Ingeborg onze studenten deugd zal doen.”
 
Praktisch
 
12/1/2022 Instagram @kdghogeschool 17-18u live met Ingeborg
13/1/2022 Bezoek knuffelhonden, KdG campussen 10u30-12u30