We zullen ons 2020 nog lang herinneren. Een jaar dat synoniem is met moeilijkheden voor velen, vooral voor de meest kwetsbaren onder ons. Maar ook een jaar dat gekenmerkt werd door een ongelofelijke golf van solidariteit, waarbij elke bijdrage – klein of groot – het verschil heeft gemaakt.

Dankzij uw inzet kon de Koning Boudewijnstichting spelers op het terrein helpen van bij het begin van de COVID-19-crisis. Met twee urgentieoproepen hebben we meer dan 8 miljoen euro verdeeld over 500 kansarmoedeorganisaties en 300 eerstelijnsorganisaties. Dankzij honderden giften van privépersonen, bedrijven en organisaties kon het Fonds voor Solidaire Zorg tientallen residentiële zorgvoorzieningen ondersteunen. Veel andere initiatieven van derden voor doelgroepen en sectoren die de gevolgen van de crisis voelen, kwamen er onder de hoede van de Stichting. We zijn blij dat we deze generositeit konden mogelijk maken.

Ook los van deze crisis, en nog steeds dankzij u, hebben we veel werk verzet, dichtbij en over de grens. De Prijs Generet voor Zeldzame Ziekten toegekend aan professor Steven Laureys, de tentoonstelling ‘Comès. Over Schaduw en Stilte’ in het BELvuemuseum, de barometer van digitale inclusie, het onlineplatform voor grensoverschrijdende giften in Europa, de webinars over de inzet voor het klimaat… het zijn allemaal voorbeelden van opmerkelijke projecten in 2020.

Bedankt aan iedereen, aan de Nationale Loterij en haar spelers en aan onze vele schenkers, uit de grond van ons hart, voor uw engagement waarmee we samen bijdragen aan een betere wereld. Dat 2021 het jaar mag worden van hoop en nieuwe ontmoetingen!

Foto: www.kbs-frb.be