Zaterdag 9 maart 2019 gaat tijdens het J.E.F. Festival in het Zuiderpershuis te Antwerpen het unieke film- en boekproject ‘Nous Trois/Ik Mis Me’ in première. In Ik mis me stelt schrijver Wally De Doncker de filosofische vraag naar de invloed van het zijn. Het hoofdpersonage vraagt zich af hoe de wereld er zou uitzien als zij nooit geboren was en concludeert dat alles en iedereen dat en die ik ken anders zouden zijn. De eerste sporen van de film Nous Trois zijn terug te vinden in het boek. Scan de QR-CODE met je smartphone en vanaf nu word je een kijker van Nous Trois. Bij een iPhone kan dat met de camera. Door de heruitgave van dit boek komen de film en zijn inspiratiebron op een unieke en kunstvolle manier weer samen. In België stond Ik mis je in de top twintig van onmisbare titels uit de geschiedenis van de Gouden Uil. In Frankrijk wordt het boek bestempeld als een pareltje van de Vlaamse jeugdliteratuur.

Blauwhuis is een Gents productiehuis dat de snijpunten van film en theater onderzoekt. Hun films haalden selecties op belangrijke filmfestivals als Los Angeles Shortfilm Festival, Raindance, Film Fest Gent en het Internationale kortfilmfestival Leuven.

Als je in de spiegel kijkt, zie je jezelf zoals je bent. Je bent echt! Je lijkt misschien een beetje op je mama of op papa. Maar op de hele wereld is er niemand zoals jij. Ongelooflijk is dat… Maar stel je voor dat je er niet was. Zouden de mensen die je kent dan anders zijn? Zou het huis waar je nu woont er anders uitzien? Zou iemand, zou iets je missen?

7-12 jaar

Auteur: Wally De Doncker

  • 15u30: Deuren
  • 16u00: Inleiding door danschoreografe Anne-Lore Baeckeland
  • 16u10: Voorfilms Sisters en Craft
  • 16u40: Vertoning Nous trois
  • 17u10: Voorstelling van Ik mis me met de stills uit de film
  • 17u20: Interviews
  • 17u45: Einde