Sofie Maes is bio-ingenieur en fervent moestuinblogger. Op haar 18e stak ze zonder enige moestuinervaring een courgettezaadje in een pot met potgrond. Het werd de start van een rijke moestuin carierre. Iedereen kan moestuinieren is een boek voor beginners, dit boek is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring in Sofie’s eigen moestuin en de verschillende opleidingen die ze gevolgd heeft over natuurlijk moestuinieren. Iedereen kan tuinieren Tuinieren” van auteur Sofie Maes , uitgegeven door Pelckmans, is een prachtig boek met een stevige hardcover, verrijkt met tekeningen en schitterende foto’s van Mieke Stymans. Het boek bevat stapsgewijze instructies die heel gemakkelijk te volgen zijn, perfect voor wie zijn eigen groenten en kruiden wil kweken maar niet weet waar te beginnen. Met 16 hoofdstukken, waaronder praktische onderwerpen zoals,  Hoe een moestuin aanleggen, Bodem, Water, oogsten, zelf planten kruisen en zaden oogsten, ea. biedt het boek een uitgebreid overzicht van alle aspecten van moestuinieren. Van het aanleggen van je moestuin tot het verzorgen van de bodem en het selecteren van de juiste gewassen, het boek geeft heldere instructies in begrijpelijke taal. Met handige overzichten zoals een jaarkalender en zaai- en plantgoed, is dit een onmisbaar boek voor elke tuinliefhebber.

 

Heb je zin om je eigen groenten en kruiden te kweken, maar heb je geen idee hoe je hieraan moet beginnen? Dan heb je met dit boek de perfecte gids in handen. Want de titel spreekt voor zich: iederéén kan moestuinieren. En het is helemaal niet zo moeilijk als je denkt!

Moestuinblogger Sofie Maes legt je in dit boek stap voor stap uit hoe je zelf groenten en fruit zaait, plant, kweekt en onderhoudt. In begrijpelijke taal geeft ze je instructies over het aanleggen van je moestuin, het verzorgen van je bodem en het selecteren van de ideale gewassen voor jouw tuin. Vervolgens krijg je een duidelijk zaai- en plantoverzicht van meer dan 20 gewassen, zodat jij binnenkort je eigen aardappelen, courgettes, boontjes en bieten kan oogsten.

Het geheime wapen van Sofie? Héél veel liefde voor de natuur. En die passie geeft ze met veel plezier door aan haar lezers, waardoor je het in geen tijd voelt kriebelen om zelf aan de slag te gaan!

Auteur: Sofie Maes

Foto’s: Mieke Stymans

ISBN:  978-94-6401-953-7
Prijs: € 27,00
Uitgever: Pelckmans