Tijdens de zomer zie je de visverkoop de hoogte in schieten. Gek is dat niet, vis doet ons immers denken aan de zee, en wie houdt nu niet van een heerlijk bordje vakantiegevoel? Deze zomer hoef je het land niet te verlaten om de lekkerste stukjes vis op je bord te krijgen. Wij zochten de vijf beste visrestaurants van Vlaanderen voor je op. 

Want geef toe, languit tafelen is een van de leukste dingen om te doen tijdens de zomer. Schuif je zorgen aan de kant en laat de beste chefs van het land hun handen uit de mouwen steken. Dit zijn de vijf beste visrestaurants van Vlaanderen. Smakelijk!

La Sapinière
Dat je voor de beste en verste vis aan het zeetje moet zijn, is geen geheim meer. La Sapinière in Knokke heeft de boodschap alvast goed begrepen. Ze laten perfect zien dat chique uiteten ook in een ontspannen en vooral gezellige sfeer kan. Je waant je er bijna in een fancy beach house. Naast de klassieke oesters en kreeft staan hier ook moderne gerechten zoals sashimi en tataki tonijn op de kaart.

Umami
Een goed visrestaurant kan tegenwoordig ook een sushirestaurant zijn. Sushi is ook in ons land niet meer weg te denken en wordt elk jaar steeds populairder. In Umami Antwerpen worden al je zintuigen geprikkeld. Ook het oog komt hier niets te kort. Het eclectische interieur doet je even vergeten dat je daadwerkelijk in Antwerpen bent en niet in Hong Kong. Verwacht je aan sushi rolls zoals je ze nog nooit geproefd hebt en aan desserts waar je maar geen genoeg van krijgt.

‘t Werftje
Met de grootste honger trek je naar het kleinste cafeetje aan de haven. Vanuit de Noordzee rechtstreeks op je bord: in ‘t Werftje kan het niet verser. Het is dan ook niet gek dat sterrenchef Luc Bellings hun garnaalkroketten een score van 10/10 gaf. Ja, zó lekker eet je hier. Naast de ultra-populaire garnaalkroketten smul je hier net zo goed van Zeebrugse klassiekers. Denk aan gegratineerde sint-jacobsschelpen en aan kabeljauw met grijze garnaaltjes. Begin je al te watertanden?

La Passione
In La Passione voel je de passione meer dan elders. Hilde en Jeffrey zijn echte levensgenieters en willen dit graag overbrengen naar hun gasten. En hoe creëer je levensgenieters? Met lekker eten natuurlijk. Schuif aan tafel en laat je bedienen met verrukkelijke visgerechten. Wat dacht je van een carpaccio van octopus? Of van een lekker stukje kabeljauw? De mosselfans bezoeken La Passione best op donderdag, want elke donderdag in augustus is het mosseldag.

Esmeralda
Stefaan Verhasselt is naast chef ook ambassadeur van de hotelschool in Koksijde. Passie voor de culinaire wereld stroomt duidelijk door zijn aderen. In Esmeralda droom je weg van klassieke visgerechten die zo nu en dan eens een moderne update krijgen. Verwacht je aan echte Zeebrugse garnalen, langoustines à la plancha en gepocheerde tarbot.

Tekst: Demi Crapa

Foto: www.ambiance.be