Woensdag was het Pizza Day. Treurig dat je ‘m gemist hebt? Geen nood, wij maakten een lijstje voor jou met vier fantastische pizzeria’s, zodat jij er een echt pizzaweekend van kan maken. Een krokante korst, zoete tomatensaus, heerlijke gesmolten kaas en je favoriete toppings. Zeg nu eerlijk, dat kan je elke dag eten! 

Op Pizza Day (of Week) doen we niet aan diepvriespizza’s. Je wil immers de echte Italiaanse ervaring, inclusief authentieke pizzeria. Een korst wordt pas écht crunchy als de pizza gebakken wordt in een steenoven en die heb je waarschijnlijk niet thuis staan. Haast je dus naar een van onderstaande pizzeria’s en geniet van je favoriete Italiaanse gerecht.

Il Mercato
Authentieke, Napolitaanse pizza’s gebakken in een steenoven. Dit is the real deal als je het over pizza hebt. Het deeg heeft 24 uur gerezen in speciale pizzakasten zodat wanneer het in de oven gaat, het de perfecte textuur krijgt. Ook de tomatensaus bij Il Mercato is verser dan vers. Ze is huisgemaakt met zongerijpte Italiaanse tomaten en afgewerkt met verse basilicum, oregano en hun geheime kruiden. De Zuid-Italiaanse ingrediënten en gerechten zoals frisa (zacht maar knapperig brood geserveerd met cherrytomaatjes en rucolasalade) worden vakkundig geselecteerd om je de beste Italiaanse ervaring te geven.

Pizarro
Toegegeven, dit is geen klassieke Italiaanse pizza, maar eigenlijk een Amerikaanse versie. Bij Pizarro krijg je je pizza op de New Yorkse manier. Dat wil zeggen met een dunne, knapperige korst en in grote slices.  Dit is de perfecte plek voor wie last heeft van keuzestress, want je kan allerlei verschillende pizza’s eten door te mixen en te matchen. Laat die foodbaby maar komen!

Casa Filippo
Je voelt je helemaal a casa bij Filippo en zijn team. Ze ontvangen je hartelijk om je op een Italiaanse manier te verleiden met huisspecialiteiten klaargemaakt met een moderne touch. Je kan vertoeven in het gezellige rood gedecoreerde restaurant met Italiaanse wall art. Of je kan genieten van een heerlijk stuk pizza op een zomerse dag op het terras met zicht op zee. Wat wil een mens nog meer?

Grano 
Je kan pizza eten en je in Italië voelen, maar bij Grano is dat ook écht zo. Dat komt door de artisanale producten van hoge kwaliteit. Ze importeren de producten vanuit Italië en brengen zo de sferen en smaken rechtstreeks op je bord. Ze bereiden het elastische pizzadeeg in een houtoven en gebruiken extra romige mozzarella die Bufala. Maak je klaar voor die cheese pull.

Tekst: Nicki Francequin

Foto: www.ambiance.be