Het feestseizoen is aangebroken! Een hele week lang maakt het niets uit hoeveel wijntjes je naar achter kiept, hoeveel borden je naar binnen werkt en hoeveel zoetigheden er in jouw maag belanden. Om de stress te beperken en 2022 volledig zen in te gaan, ga je dit eindejaar feesten op restaurant. 

Niet echt iets om over te twijfelen, lijkt ons. Denk eens aan de stapels afwas die je hierdoor vermijdt! Dit eindejaar ren jij niet nog last minute naar de dichtstbijzijnde supermarkt omdat je toch nét wat te weinig kroketjes hebt gekocht, maar ren jij naar een van deze drie pareltjes. Feesten op restaurant was nog nooit zo leuk!

Cucina di Giò
Feesten op z’n Italiaans? Yes please! Niets beter dan je jaar afsluiten met die geliefde Italiaanse keuken. Van één ding kan je alvast zeker zijn: de gerechten die je hier krijgt voorgeschoteld, zijn een feest voor het oog én voor de maag. Begin je avond met een flesje – euh, glaasje prosecco en bereid je maag alvast voor op wat zal komen. Want ja, als je het echt op z’n Italiaans doet, dan ga je voor alle gangen. Kies voor een melanzane alla parmigiana als voorgerecht, bigoli cacio e pepe als eerste hoofdgerecht (jep, éérste!), grigliata di pesce misto als tweede hoofdgerecht en sluit af met een scroppino di anguria. Zet die broeksknopen al maar open!
Cucina di Giò
Weg naar Zwartberg 137 1A
3530 Houthalen

Nenuphar
Lekker dicht bij het bruisende centrum van Gent en toch heerlijk rustig: tijdens een etentje bij Nenuphar hoef je het comfort en de gezelligheid van je eigen woonkamer absoluut niet te missen. Verzeker de gezellige groepssfeer en bestel een hoop sharing gerechtjes. Wat dacht je van een bordje Zeeuwse oesters? Of van een schaaltje nems met kip? Zelfs de vegetariërs hebben hier keuze genoeg. Reden genoeg om in dit restaurant te feesten dus! Het idyllische zicht op de Leie krijg je er gratis bij.
Nenuphar
Afsneedorp 28
9051 Gent

Altermezzo
Fine dining tijdens de feestdagen, is dat niet een beetje te saai en stijf? Niet bij Altermezzo. Tongerse chef Jo Grootaerts ziet het als zijn missie om te laten zien dat fine dining ook leuk kan zijn, nét waar je naar op zoek bent tijdens de feestdagen. Begin met Schotse langoustines of sint-jakobsvruchten, ga dan over naar zeeduivel of hertenkalf en sluit het jaar én je avond zoet af met een hazelnootdessertje of met een gastronomische dame blanche. Daar heffen we het glas op!
Altermezzo
Bilzersteenweg 366
3700 Tongeren

Tekst: Demi Crapa

Foto: www.ambiance.be