De Belgische whisky Gouden Carolus Single Malt werd in de internationale proefcompetitie “The World Whisky Masters” benoemd tot “Master” in de categorie “Europe – Single Malt Premium”.
“The World Whisky Masters” is een van de meest gerenommeerde blinde proefcompetities in de wereld waarbij een volledig onafhankelijke jury zich uitspreekt over de spirits. Volgens de organisatie bewijst deze editie dat er buiten de traditionele whiskylanden Schotland, Ierland en de Verenigde Staten een boeiend aanbod te vinden is dat barst van de kwaliteit. In de categorie “Europe – Single Malt Premium” stond er een groot aanbod te wachten op de jury, waar ze de eerste “Master” hebben ontdekt. De Belgische “Gouden Carolus Single Malt” wist indruk te maken met zijn “frisse en mooi gebalanceerde karakter”. “Ik hield erg veel van deze whisky” vertelt jurylid Nick Bell enthousiast. “Hij smaakte groots, rijk en romig, met toetsen van vanille en perzik die doorkomen.” Nick Bell is Retail General Manager bij Amathus Drinks, een toonaangevende importeur en distributeur van dranken in het Verenigd Koninkrijk. De organisatie publiceerde ook een Top 10 met de beste prijs-kwaliteitverhouding waarin Gouden Carolus Single Malt opnieuw staat te pronken.
Over het algemeen was de jury aangenaam verrast door het niveau van de kwaliteit van de producten en waren ze enthousiast over het vooruitzicht dat er steeds meer soorten op de markt komen die de verwachtingen van de consument blijven uitdagen. Jurylid Chris Tanner besluit: “Vergeet wat je denkt te weten over wereld whisky’s. Er is een hele wereld te ontdekken.”
De resultaten van de wedstijd zijn online terug te vinden en worden gepubliceerd in het maandblad “The Spirits Business”.

4e internationale erkenning dit jaar
Voor Gouden Carolus Single Malt is het de 4e erkenning dit jaar op een internationale proefcompetitie. Eerder dit jaar kreeg het al een zilveren medaille op de San Francisco World Spirits Competition, een gouden medaille op de International Spirits Challenge en kreeg het de titel “Silver Outstanding” op de International Wine & Spirit Competition. Dankzij de verschillende internationale erkenningen groeit de naambekendheid wereldwijd. Zo wordt Gouden Carolus Single Malt steeds populairder op de internationale markt.

“Whisky Infused” draagt bij aan populariteit
Ook het succes van “Whisky Infused” draagt bij aan de populariteit van deze Belgische whisky. In 2015 verscheen dit speciaalbier als 1ste smaakexpressie van de reeks ‘Gouden Carolus Indulgence’. Dit is een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht. Eind 2016 werd ‘Whisky Infused’ nog uitgeroepen tot ‘World’s Best Spirit Flavoured Beer’ op de World Beer Awards. Op algemene vraag werd het bier nadien opgenomen in het vaste gamma onder de naam Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused. Die naam lag voor de hand, want voor dit brouwsel wordt Gouden Carolus Cuvée van de Keizer verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dat resulteert in een krachtig en volmondig bier met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. Bij de herlancering tijdens het afgelopen Zythos Bierfestival hebben de meer dan 10,000 bezoekers het bier meteen verkozen als beste bier en won het de felbegeerde ‘Zythos Consumententrofee’. Zonet werd in Londen bekendgemaakt dat ‘Whisky Infused’ opnieuw verkozen is tot winnaar op de World Beer Awards.

Meer info The Spirit Business: www.thespiritsbusiness.com
Meer info World Beer Awards: www.worldbeerawards.com