“I ought to be thy Adam, but I am rather the fallen angel”. Deze woorden vertrouwt het monster van Frankenstein zijn schepper toe. Inderdaad slaagt Victor Frankenstein erin leven te blazen in dode materie, maar de wetenschapper verliest de controle over zijn creatie.
Marry Shelleys wereldberoemde verhaal is een aangrijpende 19e-eeuwse hertelling van de Prometheusmythe, van de overmoed van de mens die denkt over goddelijke scheppingskrachten te beschikken. Andermaal leidt het pad van de verlokking, de drang tot almacht, tot de val.

Theatermakers Johan De Smet en Sara Ostertag, componist Frederik Neirynck, filmmaker Kenneth Michiels en muzikanten van I Solisti maken het dramatische verhaal van Frankenstein behapbaar voor kinderen én geven het een hedendaagse twist. Hoe omgaan met identiteit en verlangen in een digitale en geglobaliseerde wereld? Kunnen we onszelf creëren, en wie zijn we dan écht: onze oorspronkelijke zelf of de creatie van onszelf die we aan de werel tonen?
Over deze uitdagende thema’s gaat de gloednieuwe muziektheaterproductie Homo Deus Frankenstein. Fantasierijk en inzichtelijk voor de jongsten, met knipogen ook verrijkend voor de mama’s en papa’s.

23 & 24 maart 2019.
Wereldpremière
leeftijd: 8+

co-productie: Klarafestival – BRONKS – Shäxpir Festival (Linz)

www.klarafestival.be

Foto: www.isolisti.be