Regisseur Wannes Destoop maakte eerder al de VRT/CANVAS – reeks Albatros en won in 2011 de Juryprijs op het Filmfestival van Cannes met de kortfilm Badpakje 46. Ook zijn kortfilm Billy the Bully werd meermaals internationaal bekroond.  Nieuwkomer Daphne Agten vertolkt op fenomenale wijze Rosita en wordt daarin bijgestaan door o.a. Delfine BafortMieke De GrooteJanne Desmet en de jonge Cilou David. Het scenario schreef Destoop samen met ‘Albatros’-collega’s Tom Dupont en actrice Janne Desmet. Ook voor het camerawerk deed de regisseur weer beroep op DoP Dries Delputte

De Wereldvrede produceerde eerder al de langspeelfilm Cargo van Gilles Coulier en is ook verantwoordelijk voor de succesvolle en gelauwerde televisiereeksen BevergemAlbatros en Roomies. Holy Rosita is hun tweede langspeelfilm.

Holy Rosita is een productie van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap voor De Wereldvrede met de steun van Screen Flanders, VRT/Eén, Telenet, Stad Oostende, Stad Waregem, Ouwen Duiker, Solucious, Casper en met de hulp van Tax Shelter maatregel van de Belgische Overheid, in samenwerking met Flanders Tax Shelter. De film kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

 

Holy Rosita gaat over de goedlachse, graag geziene Rosita die een vurige kinderwens heeft. De mensen rond haar vinden dit onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden.

Vanaf 14/02 in de bioscoop

Regie:Wannes Destoop

Cast:Daphne Agten, Janne Desmet, Mieke De Groote, Jos Geens, Delfine Bafort

Muziek: Frédéric Vercheval