Auteur: Nando Boers

Titel: Het plan

Hoe Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd

Uitgeverij: Ambo| Anthos Uitgevers

ISBN: 978 90 263 5464 9

Thema: Wielrennen

Prijs: € 25,00

Achter de schermen bij de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma startte in 2019 met een missie: binnen drie jaar wilden ze met een van hun wielrenners de Tour de France winnen. Met behulp van revolutionaire sportwetenschap werkten ze aan een compleet nieuwe strategie. En het lukte nog ook: de wedstrijd der wedstrijden werd in 2022 gewonnen door Jonas Vingegaard.

Dit proces werd gevolgd door sportjournalist en schrijver Nando Boers. Hij was als fly-on-the-wall overal bij aanwezig en zag zo van nabij hoe de tactische plannen van de wielerploeg werden gevormd en uitgevoerd. Wat ging goed? Wat viel tegen? Hoe werden de teamleden klaargestoomd voor het plan?

Boers sprak de renners en coaches veelvuldig tijdens wedstrijden en trainingskampen. Hij keek rond bij windtunneltesten en luisterde mee met vergaderingen, waarin coaches en wetenschappers discussieerden over sportwetenschappelijke experimenten op het gebied van tactiek, teamgeest, voeding, trainingsmethodes en talentontwikkeling. Ook mocht hij aanschuiven bij meetings waar de worstelingen van toprenners als Primož Roglič, Wout van Aert, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Jonas Vingegaard werden besproken.

  • Het plan geeft de lezer een ongekende blik achter de schermen bij een van de beste sportploegen ter wereld.
  • Must-have voor iedere wielrenliefhebber.
  • Met medewerking van toprenners als Wout van Aert, Tom Dumoulin, Jonas Vingegaard, Steven Kruijswijk en Primož Roglič

NANDO BOERS (1970) is journalist en schrijver. Hij werkt voor onder andere Andere Tijden Sport en Studio Sport. Naast een aantal romans schreef hij meerdere boeken over wielrennen. Boers is ook bekend van zijn interviews met wielrenners in De Muur.

Te verkrijgen vanaf 30 juni 2023.