Tussen 20 april en 2 mei is het weer zover. MOOOV Filmfestival mag dit keer op maar liefst negen locaties in Vlaanderen neerstrijken. Naast de vaste locaties; Beringen, Brugge, Deinze, Genk, Lier, Sint-Niklaas, Turnhout en Zaventem, verwelkomt MOOOV nu ook Zuid-West Vlaanderen. Ook dit jaar verlekkert MOOOV de bezoekers op bijzondere films en documentaires, tal van randactiviteiten en ontmoetingen. Kortom, MOOOV als een ware “cinema-cateraar”, laat het smaken!

BERINGEN 20 april – 1 mei | in The Roxy Theatre

BRUGGE 20 april – 28 april | in Cinema Lumière

DEINZE 20 april – 26 april | in Leietheater

GENK 20 april – 27 april | in Euroscoop

LIER 20 april – 30 april | in CC Vredeberg & Cinema Varietes

SINT-NIKLAAS 22 april – 30 april | in Siniscoop

TURNHOUT 20 april – 30 april | in UGC

ZAVENTEM 20 april – 25 april | in CC De Factorij

ZUID-WEST VLAANDEREN 20 april – 2 mei | op meerdere locaties

ONLINE 20 april – 2 mei

Tijdens de festivalperiode biedt MOOOV nog een laatste kans om films te bekijken die definitief uit het aanbod verdwijnen. Tegelijk staan enkele films op het programma die nooit eerder online te zien waren. Grijp dus nu je kans! Kijken vanuit je eigen woonkamer kan vanaf donderdag 20 april tem dinsdag 2 mei.

Om de keuzestress te verlichten deelt MOOOV alle films op in vier behapbare categorieën

BIG SCREEN – kleppers van formaat

Deze films zijn er voor iedereen. De verhalen zijn toegankelijk, hoopvol en vaak zelfs een tikkeltje humoristisch. Grote namen binnen de wereldcinema schitteren hier als nooit tevoren en sommigen sleepten zelfs al internationale filmprijzen in de wacht. Goodbye Hollywood, hello Bollywood & Nollywood!

FACE THE FACTS – ongelooflijk maar waar

Films gebaseerd op waargebeurde verhalen. Actuele problemen, historische gebeurtenissen, eerlijke documentaires en films met een call to action zijn hier gebundeld. Soms lijken de verhalen zodanig absurd dat zelfs de creatiefste scenarioschrijver ze niet zou kunnen bedenken.

SLICE OF LIFE – uit het leven gegrepen

Het leven in al zijn facetten. Laat je verwarmen door een dekentje van vriendschap, familiebanden en een huiselijke sfeer waarin lief en leed worden gedeeld. Vergis je echter niet, de SoL-titels verbloemen de waarheid niet. Ook verdriet, ziekte en verlies zijn onlosmakelijk verbonden met het alledaagse leven. Herkenbare verhalen, met een traan en een lach.

DEEP END – een duik in het ongewisse

Deze cinefiele films zijn geen sinecure, maar een verrijkend en uitdagend avontuur naar de verste hoeken van filmland. Bereid je voor op trage cinema, dramatische zwartwitbeelden, surreële verhaallijnen, stille dialogen en poëtische ensceneringen. Laat je onderdompelen in een bad van verrijkende cinema.

Alle films en het volledige randprogramma per locatie zijn te vinden vanaf 28 maart op mooov.be