In voorbereiding van de heraanleg van de Stadslus werden ook in de straten rondom het Hendrik Conscienceplein nutswerken uitgevoerd. De sleuven van deze nutswerken werden tijdelijk hersteld met standaardmateriaal. Stad en district Antwerpen starten nu met een definitief herstel in oorspronkelijke staat van de bestrating van het Hendrik Conscienceplein, Hoofdkerkstraat, Jezuïetenrui, Leeuw van Vlaanderenstraat, Moriaanstraat, Moriaanstraatje, Sint-Pieter-en-Paulusstraat en Wijngaardstraat.

De werken gaan op 19 februari 2024 van start. Tegen de paasvakantie zullen Hendrik Conscienceplein, Hoofdkerkstraat, Moriaanstraat, Moriaanstraatje, en Wijngaardstraat afgerond zijn. De Leeuw van Vlaanderenstraat, Jezuïetenrui en Sint-Pieter-en-Paulusstraat zullen eind mei klaar zijn. Op het Hendrik Conscienceplein wordt enkel de sleuf heraangelegd. In de andere straten zal de aannemer van gevel tot gevel werken.

Alle woningen en handelszaken blijven tijdens de bestratingswerken bereikbaar, er zal steeds een voetgangerscorridor zijn. Na de bestratingswerken volgt steeds een korte uithardingsperiode. Om de voegen te beschermen is er tijdens die periode enkel voetgangersverkeer mogelijk.

 Infosessie voor lokale handelaars

District Antwerpen organiseert op 13 februari 2024 van 10 tot 11 uur een infosessie voor de ondernemers In de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek (Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen). Hier zal de aannemer het verloop van de werken en de impact op de handelszaken toelichten.

Geïnteresseerden vinden meer info op www.antwerpen.be/publiekeruimte.

Foto: District Antwerpen