De nieuwste film van Ridley Scott is sinds woensdag 22 november te zien in de Belgische bioscopen en verpulvert records!   Napoleon bezorgt Ridley Scott zijn beste openingweekend in de Belgische bioscopen ooit.  De recette overstijgt met bravoure het resultaat van zijn laatste twee films House of Gucci (+246%) en Last Duel (+1286%)(Het dient vermeld te worden dat deze twee films uitgebracht werden net na de covid-crisis). De recette van het eerste weekend van Napoleon is ook beter dan het eerste weekend van  Gladiator (+60%), Robin Hood (+14%) en Hannibal (+14%).
Bijna 100.000 toeschouwers vonden afgelopen weekend hun weg naar de bioscoop om Napoleon te gaan bekijken. Dit zorgt ervoor dat de film het beste openingweekend heeft van 2023 voor een filmrelease buiten een vakantieperiode.

Napoleon is een epische actiefilm die de opkomst en ondergang volgt van de Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscar®-winnaar Joaquin Phoenix.

Tegen een adembenemende achtergrond, georkestreerd door de legendarische regisseur Ridley Scott, traceert de film Bonaparte’s meedogenloze opkomst naar de macht door het prisma van zijn verslavende en wispelturige relatie met zijn enige ware liefde, Josephine. Het toont zijn visionaire militaire en politieke tactieken in enkele van de meest dynamische gevechtsscènes ooit gefilmd.

Regie; Ridley Scott

Scenarist: David Scarpa

Cast; Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim

Muziek: Martin Phipps

Release:   22 november 2023