Hasselback aardappelen, zo’n gerechtje dat er véél moeilijker uitziet dan het eigenlijk is. En net daarom zijn we er zo gek op. Het is de perfecte combinatie tussen kruidige en zoute smaken met toch ergens een zoete toets. Mooi voor het oog, lekker voor de maag. Meer moet dat niet zijn, toch? 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

1 kg
vastkokende aardappelen
8 teentjes
knoflook
enkele takjes
verse rozemarijn
40 g
gesmolten roomboter
3 el
olijfolie
2 el
balsamico
1 el
honing

peper en zout

BEREIDING

Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Haal de blaadjes rozemarijn van de takjes af en hak ze fijn. Doe dit niet bij alle takjes, houd er een paar over ter decoratie. Meng de gesmolten boter samen met een el olijfolie, 2 el balsamico, 1 el honing en de fijngehakte rozemarijn. Roer goed. 

Maak de aardappelen zuiver en leg de aardappelen vervolgens één per één op een pollepel. Snijd dunne plakjes. Door de pollepel zal je de aardappel niet volledig kunnen doorsnijden. Doe dit met alle aardappelen. Leg ze vervolgens in een ovenschaal en giet de overige 2 el olijfolie erover. Ook de gesmolten boter giet je er nu overheen. Verspreid de ongepelde knoflookteentjes over de ovenschaal en werk af met peper en zout.

Bak de aardappelen voor zo’n 60 minuten totdat ze gaar zijn. De knoflookteentjes kan je naderhand uitknijpen en lekker bij de aardappelen eten. 

Foto: www.ambiance.be