HARTSVRIENDINNEN is een jeugdboekenreeks voor meisjes vanaf 9jaar. In deze reeks volgen we de dagelijkse belevenissen van drie hartsvriendinnen: Hanne, Fleur en Amélie. Deze drie meisjes van twaalf kennen elkaar al van in de kleuterschool. Ze hebben samen voor dezelfde middelbare school gekozen omdat ze elkaar niet kunnen missen. Ook hun grote passie delen ze met elkaar: dansen. Na school chatten, bellen en sms’en ze voortdurend met elkaar.

I LOVE MUSIC

Fleur is enorm verdrietig wanneer haar vriendje Mats verliefd wordt op hun klasgenootje Fee. Amelie en Hanne wille hun hartsvriendin Fleur opbeuren en vragen haar om samen deel te nemen aan de muziekwedstrijd “Music Battle”. Hanne als zangeres, Amelie aan de drums en Fleur op haar gitaar. Fleur heeft daar geen zin in, tot ze hoort dat Mats en Fee samen meedoen aan de wedstrijd, want ze wil hen absoluut verslaan…

Ook verschenen,

1-HARTSVRIENDINNEN, Dansvriendinnen

2-HARTSVRIENDINNEN, Een hart voor dieren

3-HARTSVRIENDINNEN, Mijn eerste kus

4-HARTSVRIENDINNEN, De Ponyparty

De boeken kunnen los van elkander gelezen worden.

Nico De Braeckeleer: is een scenarist en auteur. Hij begon voor F.C. De Kampioenen en Alexander voor ketnet. Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks en schreef er 5 afleveringen voor Zeppe en Zikki . Daarnaast verschijnen er regelmatig verhalen en romans voor volwassenen, en kinderboeken van zijn hand. Zijn nieuwste jeugdboekenreeksen zijn “BOE!kids””Hartsvriendinnen”, een reeks over vriendschap en liefde voor meisjes vanaf 9 jaar, en “Manon op de manege”, voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar. Nico schrijft ook scripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap “Familie”. Hij is werkzaam bij Studio 100, waar hij boekjes schrijft en mee bedenkt (Piet piraat, Mega Mindy, Het Huis Anubis, Dobus, Rox, etc.), maar vooral scenario’s schrijft (Hallo K3, Jabaloe, Rox, Plop, Prinsessia, Fmin & Flo, Lolly Lolbroek, Nachtwacht, Kosmoo, etc.). Hij schreef samen met Gert Verhulst ook het scenario voor de K3-films K3 Bengeltjes en ‘K3 Dierenhotel’.

 

 

 

 

Auteur: Nico Braeckleer

ISBN: 97890592430 33

Prijs: 12,95€

Uitgever: Bakermat