Plons, ben jij klaar voor de vakantie?

Het zomervakantie seizoen is weer begonnen. De voorspellingen voor de komende zomervakantie zien er zonnig uit. We mogen en kunnen weer op pad. De terrassen zijn weer open. De zomer lacht ons met een voorzichtige glimlach toe. We wensen jullie allemaal een overheerlijke zomervakantie toe en uiteraard hopen we je ook één van deze dagen te mogen zien in ons eigen land vol chocolade! Wij voegen namelijk graag wat chocolade toe aan jullie vakantie, dus boek een ticket voor Chocolate Nation ?ᅡᅠ(we kunnen elke bezoeker na dit zware jaar hard gebruiken, dus dank je wel alvast #lief) of check hieronder onze tips. Want: Happiness comes in waves of chocolate.

Prettige vakantie vol chocolade

Er is meer zomers lekkers van of met chocolade dan alleen chocolade ijsjes, zoals deze chocolade zandkasteeltjes. Chocolate is happiness you can eat! Met de volgende tips helpen we je graag op weg om wat chocolade vreugde toe te voegen aan je zomervakantie.

1. Dacht je dat chocolademelk echt iets is voor de winter, liefst bij de open haard tijdens een fikse sneeuwstorm buiten? Nee hoor, er bestaat een heerlijk Spaans en zomers drankje met koude chocolademelk: Lumumba. Schenk een glas koude chocomelk in, voeg er een flinke scheut rum aan toe en serveer het drankje met ruim toegevoegde ijsklontjes. Zet er voor de sfeer een parasolletje van papier in en proost!
2. Schelpen zijn mooi om een slinger mee te knutselen of een zandkasteel mee te versieren. Wij hebben zeevruchten van chocolade. Serveer ze bij de ijskoffie of ijsthee op een schaaltje of serveer ze op een Sint-Jacobsschelp voor een extra mooi en zomers effect.
3. Deze zomer verkopen we kleine zandkasteeltjes van chocolade. Koop er een paar en bouw een chocolade zandkasteel. Als dat geen overheerlijk sprookje is.
4. Eet eens een anders dan anders chocolade ijsje. Wij hebben chocolade repen in de vorm van waterijsjes. Ze zijn er in verschillende smaken en smelten (iets) minder snel dan de bekende standaard exemplaren.
5. Wil je na een lange dag werken eens proosten met een ander biertje? Dat kan bijvoorbeeld met Hof ten Dormaal – Frambuesa y chocolate. Traditionele lambiek dat een jaar op vat gerijpt heeft en zes maanden op frambozen en chocolade. Een zuur bier met complexe tannines van de chocolade, fruitige tonen met een zachte, zure afdronk van frambozen.

We wensen je een heerlijke zomervakantie vol chocolade.

Foto’s: www.chocolatenation.be