Lees, kijk en proef de bijzondere Zuid-Italiaanse streken.

De Zuid-Italiaanse streken als Puglia, Calabrië en Molise staan erom bekend dat ze een bijzonder levendige, op eten gerichte cultuur hebben. In Grandi Gusti neemt Katie Parla je mee op reis langs de mooiste plekken en authentieke gerechten die zo typerend zijn voor deze minder ontdekte streek van Italië. Denk aan gerechten zoals fritelle di zucchine, frisse hartige courgettekoekjes met munt, orecchiette met burrata, tomaten en amandelpesto, gemarineerde sardientjes met saffraan, brodetto di pesce uit Termoli, en insalata di rinforzo, een typisch Venetiaanse salade van bloemkool, olijven, paprika en kappertjes. Het zuiden van Italië onderscheidt zich door nóg meer aandacht voor pure, seizoensgebonden ingrediënten en een rustieke, romantische keuken.

Lees, kijk en proef de sfeer tijdens een bijzondere reis langs velden, dorpen en de zee in 85 authentieke en opvallende gerechten. Geniet van de mensen, hun bijzondere verhalen, de culturele wetenswaardigheden en persoonlijke ontdekkingen waar je alleen achter komt als een kenner je die vertelt.

Een prachtig en goed gedocumenteerd kookboek over Zuid-Italiaanse streken als Puglia, Calabrië en Molise
Gerechten die de rijke Zuid-Italiaanse keuken laten zien, en verder gaan dan pasta alleen
Door de prachtige fotografie kun je de authentieke recepten bijna proeven

Softcover; 256 pagina’s.

Auteur: Katie Parla
Titel: Grandi gusti
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 4521 973 8
Thema: gastronomie
Prijs: € 25,99