Het koude seizoen staat voor de deur en de lucht in Rijnland-Palts wordt helder en fris. Daarvan kunt u het beste genieten tijdens een wandeling in de natuur. Het Dahner Felsenland is, vooral met de prachtige kleuren in de herfst, een hoogtepunt. Nog meer hoogtepunten vindt u in de deelstaatstentoonstelling “De val van het Romeinse Rijk” in Trier. En tot slot mag een vooruitblik op de mooiste kerstmarkten niet ontbreken.

Eervol onderscheiden: De mooiste wandelroutes van Duitsland

Drie routes uit de Palts, Rijn-Hessen en het Ahrdal hebben dit jaar het podium gehaald bij de landelijke stemming voor de mooiste wandelroutes. Ga op rendez-vous met de herfstachtige natuur in het UNESCO-biosfeerreservaat Paltserwoud-Noord-Vogezen op de Rodalber Felsenwanderweg Andere dagtochten zijn de Hiwweltour Aulheimer Tal en de Rode wijn route. De laatste leidt door het midden van het “paradijs van de rode druiven” en geeft ondertussen informatie over de wijnproductie in het Ahrdal. Ondertussen wachten in het “Land van de 1000 heuvels” in Rijn-Hessen een afwisselend landschap en prachtige panoramische uitzichten.

Dahner rotskastelen: Door de natuur en de mens gemaakt

De beboste hoogten van het Paltserwoud stralen in oktober in herfstlicht. Op sommige plaatsen zie je flarden van rotsen van rode zandsteen tussen de boomtoppen – echte kunstwerken van de natuur en fundamenten voor talrijke kastelen.
Deze ruïnes vormen vandaag de dag een perfecte symbiose van rots en opgaand metselwerk en getuigen van de middeleeuwse architectuur van de 12e en 13e eeuw.
Een bezoek aan de burchtruïne Altdahn is niet voor mensen met hoogtevrees / je moet geen last van duizeligheid hebben. Avonturiers en romantici blijven tot de avond, wanneer de zon de naburige rotsen doet gloeien.

Trier: Romeins erfgoed in de oudste stad van Duitsland

In de Romeinse stad Trier kunnen cultuurliefhebbers in de voetsporen van een eeuwenoude beschaving een ontdekkingsreis maken. Naast een bezoek aan de Romeinse gebouwen zoals de Porta Nigra – het symbool van de stad, het enorme amfitheater of de machtige keizerlijke thermen, is ook een bezoek aan de tentoonstelling “De val van het Romeinse rijk” (nog tot eind november) in het deelstaatsmuseum de moeite waard. De Antiken Card Premium, die toegang geeft tot verschillende bezienswaardigheden en het museum, kan bij de Tourist Info van de stad Trier worden gekocht.

Traditie: adventstijd & kerstmarkten

Als zich delicate ijsbloemen vormen op de kleine ramen van de vakwerkhuizen en het in de steegjes naar kaneel en glühwein ruikt, dan is het kersttijd in Rijnland-Palts! Geheel in overeenstemming met de Duitse adventstraditie openen de kerstmarkten vanaf eind november en brengen ze u in kerststemming met glühwein van de wijnboer, heerlijke regionale specialiteiten en creatieve kunstnijverheid. Ideale bestemmingen voor een romantisch uitje om te slenteren en te verwonderen zijn de kerstmarkten van Trier, Koblenz, Mainz en Bernkastel-Kues. Een bijzondere belevenis biedt bovendien de ondergrondse kerstmarkt in het kleine Moezeldorpje Traben-Trarbach.

Contact reisbranche:
TourComm Germany GmbH & Co. KG
Olbrichtstraße 21
69469 Weinheim, Duitsland
Tel : + 49 (0) 6201 / 60 20 8 – 0
Fax : +49 (0) 6201 / 60 20 8 – 29
rlp-toerisme@tourcomm-germany.com
www.rlp-toerisme.nl

Foto: het Rijnland-Palts team