Brouwerij Het Anker herlanceert ‘Whisky Infused’ op algemene vraag. In 2015 verscheen dit speciaalbier als 1ste smaakexpressie van de ‘Gouden Carolus Indulgence’ reeks. Dit is een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht. Dit bier werd meteen uitgeroepen tot ‘World’s Best Spirit Flavoured Beer’ op de World Beer Awards (U.K., 2016).

Zjef De Loose, marketing medewerker bij de brouwerij bevestigt: “Bijna 2 jaar na de lancering krijgt de brouwerij nog dagelijks vraag naar ‘Whisky Infused’. Daarom is er besloten om het bier een vaste plaats in ons biergamma te geven onder de merknaam “Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused”. Die naam lag voor de hand, want voor dit brouwsel wordt Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dat resulteert in een krachtig en volmondig bier met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.”

Dit weekend zal Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused in primeur te proeven zijn op het Zythos Bier Festival. Vanaf volgende week vind je de flessen bij de betere drankenhandel, Delhaize supermarkten en in het bezoekerscentrum aan Brouwerij Het Anker en Stokerij De Molenberg.

Gouden Carolus Single Malt is een verfijnde whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel. De opeenvolgende rijping in klassieke Bourbon vaten gevolgd door een verdere rijping in Het Anker vaten (houten vaten bewerkt door de tonnenmaker volgens onze eigen specificaties) resulteert in een verfijnde whisky met een volle en evenwichtige smaak. De subtiel aanwezige fruitaroma’s worden mooi aangevuld met toetsen van hout en vanille.

Www.hetanker.be