Een mooie moestuin en een geslaagde oogst, alles begint bij het zaaien van je gewassen. Wanneer zaai je? Hoe diep plant je de zaden? Wat is de ideale kiemtemperatuur? Voorzaaien of direct in vollegrond? Hoe geef je water en hoe vaak? In ‘Goed gezaaid’ komen 50 groenten en kruiden aan bod. Je leest wat het verschil is tussen licht- en donkerkiemers, je komt alles te weten over de ideale zaaigrond en je maakt komaf met verkeerde zaaitijdstippen. ANGELO DORNY is groenjournalist en hoofdredacteur van het magazine De Tuin op Tafel. Hij is auteur van Angelo’s groentetuin, Het lekkerste terras, 365 dagen ecologisch tuinieren, Een doos vol goesting, De Hofhelden en Pomodori. Duizenden mensen gingen inmiddels aan de slag met zijn waardevolle en deskundige tips. ISABELLE GEERAERTS tekent waarover Angelo vertelt: met haar heldere illustraties volgt ze het hele zaaiproces. Het kan niet meer misgaan!angelo_dorny
Moestuinheld Angelo Dorny vertelt je op zaterdag 4 februari alles wat je moet weten over zaaien en toont meteen hoe het moet. Je kan zelf uitproberen en al je vragen worden beantwoord. Met de handige goodiebag kan je thuis meteen aan de slag! De toegang is gratis, maar graag voor 29 januari bevestiging van je komst via pers@wpg.be.
Angelo Dorny is groenjournalist en hoofdredacteur van het magazine De Tuin op Tafel. Hij heeft al meerdere moestuinboeken op zijn naam staan, want wat je zelf kweekt, smaakt tien keer beter. Hij hielp inmiddels duizenden mensen aan een eigen moestuin of knus stadsbalkon met kruiden en groenten en lanceerde onlangs ook een gloednieuw YouTubekanaal.
Softcover; 128 pagina’s.